του Bruno Bertez


Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν η Ρωσία. Είναι πολύ επικίνδυνο για τη γερμανική κυβέρνηση να κατονομάσει τον δράστη του σαμποτάζ: τις ΗΠΑ. Η δημοκρατία στη Δύση. .

Η Sahra Wagenknecht, πολιτικός της αντιπολίτευσης στο γερμανικό κοινοβούλιο, ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στον αγωγό Nord Stream και έλαβε την εξής απάντηση:

"Για λόγους κρατικής πρόνοιας" δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.

"Μετά από προσεκτική εξέταση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να παρασχεθούν πρόσθετες πληροφορίες - ακόμη και σε διαβαθμισμένη μορφή - για λόγους κρατικής ευημερίας.

Ο λόγος για αυτό είναι ο "κανόνας του τρίτου μέρους" για τη διεθνή συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον κανόνα αυτό, η διεθνής ανταλλαγή πληροφοριών υπόκειται σε ιδιαίτερα αυστηρές απαιτήσεις απορρήτου."Οι ζητούμενες πληροφορίες παραβιάζουν επομένως συμφέροντα εμπιστευτικότητας που χρήζουν τέτοιας προστασίας, ώστε η ευημερία του κράτους να υπερτερεί του κοινοβουλευτικού δικαιώματος στην πληροφόρηση. Το δικαίωμα των βουλευτών να υποβάλλουν ερωτήσεις πρέπει κατ' εξαίρεση να υπερισχύει του συμφέροντος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για εμπιστευτικότητα.
Με απλά λόγια: υπάρχουν πιθανώς συμπεράσματα που δεν επιτρέπεται να ακούσουν τα μέλη της Μπούντεσταγκ.

Για το λόγο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση δεν απαντά στο ερώτημα της Wagenknecht "ποια πλοία και στρατεύματα του ΝΑΤΟ" βρίσκονταν στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι ζημιές μετά την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1, καθώς και ποια ρωσικά πλοία και στρατεύματα εθεάθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


Αυτή η απάντηση, επίσης, "θα συνεπαγόταν την αποκάλυψη πληροφοριών που θα είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ευημερία του κράτους", γράφει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Επομένως, η κατάθεση και η κατάθεση των ζητούμενων πληροφοριών αποκλείεται επίσης, "διότι ούτε ο μικρός κίνδυνος αποκάλυψης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ".


πηγή: reseauinternational.net / 17.10.22

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.