του Ερβάν Καστέλ /reseau international.net/ 11.10.22

Μετά τις άμεσες επιθέσεις κατά των στρατηγικών ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα και την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, η ρωσική αντίδραση ήταν προβλέψιμη και δεν άργησε να έρθει!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μόλις ξεκίνησαν μια βίαιη εκστρατεία βομβαρδισμών που πραγματοποιήθηκαν με πυραύλους κρουζ και drones καμικάζι σε στρατιωτικές-βιομηχανικές και ενεργειακές υποδομές σε όλη την Ουκρανία.

Στα πρώτα αποτελέσματα των ρωσικών χτυπημάτων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, και τα οποία συνεχίζονται, γινόμαστε μάρτυρες ενός τεχνικού νοκ άουτ της Ουκρανίας.


Κίεβο, σήμερα το πρωί 10 Οκτωβρίου 2022
Άφιξη ενός πυραύλου στο Dnipropetrovsk
Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Κιέβου καίγεται
Επίκειται συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν θα ήταν έκπληξη εάν εκδώσει στο Ουκρανο-Ατλαντικό καθεστώς στο Κίεβο ένα ριζικό τελεσίγραφο στο τέλος του οποίου, εάν οι μαριονέτες της Ουάσιγκτον δεν συνθηκολογήσουν, ο στρατός της σύγκρουσης θα γίνονται ριζοσπαστικοί και χωρίς τέταρτο.

Οι επιθέσεις από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα και στις 10:20 π.μ. είχαν ήδη καταγραφεί σχεδόν 200 χτυπήματα:
  • 47 στην περιοχή Νικολάγιεφ
  • Στο Κίεβο καταμετρήθηκαν 60
  • 15 στο Lviv
  • 27 στην περιοχή Βίννιτσα
  • 20 στο Χάρκοβο
  • 15 στην περιοχή της Οδησσού
Ο αριθμός των ρωσικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν ταυτόχρονα είναι σταθερός για όλα τα κύματα βομβαρδισμών, προκειμένου να προκληθεί η μέγιστη ζημιά στους στοχευμένους στόχους αλλά και, για να επιτευχθεί αυτό, να κορεστούν τα Ουκρανο-Ατλαντικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Αποσύνδεση Διαδικτύου στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας .












Η πρώτη προσωρινή αξιολόγηση:
  • Κίεβο και περιοχή: η ηλεκτρική τάση έχει πέσει. Διαδίκτυο και κινητό τηλέφωνο εκτός λειτουργίας.
  • Η Βίνιτσα και η περιοχή: πλήγμα στη σιδηροδρομική υποδομή.
  • Ivano-Frankivsk και η περιοχή: βομβαρδισμοί σε υποδομές.
  • Lviv και η περιοχή: η ηλεκτρική ενέργεια και οι κινητές επικοινωνίες έχουν εν μέρει εξαφανιστεί.
  • Ternopil και η περιοχή: διακοπές των φώτων.
  • Ο Χμελνίτσκι και η περιοχή: βομβαρδισμοί σε αντικείμενα υποδομής.
  • Dniepropavlosk και η περιοχή: βομβαρδισμοί στις υποδομές.
  • Zhitomir και η περιοχή: κατεστραμμένες ενεργειακές υποδομές.
  • Πολτάβα και η περιοχή: περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.
  • Χάρκοβο: περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.
  • Περιοχή Cherkassy: διακοπές ρεύματος.

Οι στόχοι που στοχεύουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν επεκταθεί σε διοικήσεις υπηρεσιών ασφαλείας, ενεργειακά κέντρα, σιδηροδρομικούς κόμβους, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, γέφυρες πάνω από τον Δνείπερο κ.λπ.

Κατεστραμμένο βιομηχανικό κτίριο στο Dnipropetrovsk
Ρωσικός πύραυλος που εκρήγνυται πάνω από το Lviv
Καθώς τελειώνω αυτό το επείγον άρθρο, ένα νέο κύμα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πλήττει την ατλαντική υποτέλεια της Ουκρανίας και ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να συνέλθουν οι μπαντεριστές λακέδες της, ελπίζω ότι οι δυτικοί χορηγοί τους θα καταλάβουν επιτέλους ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί την ασφάλεια των λαών της με κάθε απαραίτητο μέσο.

Παρά την ικανοποίησή μου που βλέπω τη Ρωσία να λαμβάνει πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να ανταποκριθεί στις απειλές και τις επιθέσεις που υφίστανται από το 2014, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τα θύματα αμάχων, ανεξάρτητα από ποια πλευρά του μετώπου ζουν, που είναι θύματα αυτής της τρέλας που ξεκίνησε από τη Δύση ηγεμονία στα σύνορα της Ρωσίας.
3ο κύμα ρωσικών επιδρομών στην Ουκρανία – 10 Οκτωβρίου 2022 .

Η Ουκρανία επιστρέφει στον Μεσαίωνα!

Όπως είπε ένας φίλος από τη Μόσχα: "Η επόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ για τη χούντα του Κιέβου: κεριά"

Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, ανέβασε επιτέλους ταχύτητα!!

Συνεχίζεται…
Κοντά στα πολωνικά σύνορα, στο κέντρο της πόλης Lviv .

***
Της τελευταίας στιγμής

Στις αρχές του απογεύματος τα ρωσικά χτυπήματα σταμάτησαν, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν μια ελεγχόμενη απάντηση στις ουκροατλαντικές επιθέσεις κατά των ρωσικών υποδομών:



















































Ακολουθεί το απογευματινό ρεπορτάζ:

Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία. Εκτός από τα αρχηγεία και τα σημεία ελέγχου του στρατού, της SBU και της Εθνικής Φρουράς, η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχει δεχθεί συστηματικά πλήγματα.

Ούτε πυρηνικοί σταθμοί ούτε υδροηλεκτρικοί σταθμοί έχουν επηρεαστεί και δεν είναι απαραίτητο σε αυτήν την περίπτωση.










Ακολουθούν οι επιβεβαιωμένες προειδοποιήσεις αυτήν τη στιγμή:

• Κίεβο: θερμοηλεκτρικός σταθμός-3, θερμοηλεκτρικός σταθμός-5, υποσταθμός 110 Vokzalna, θερμοηλεκτρικός σταθμός Darnitsa

• Rovno: Υποσταθμός Rovno 330 kV – το χτύπημα στην εγκατάσταση προκάλεσε υπερφόρτωση υποσταθμών 110 kV και απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη

• Khmelnytskyi: Υποσταθμός Khmelnytskyi 330/110 kV – καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε ολόκληρη την πόλη, θα μπορούσε να επηρεαστεί μόνο ο υποσταθμός 330 kV, γεγονός που προκάλεσε διακοπές στους υποσταθμούς Rakovo, Stara, Termoplast, Ozernaya, Dubovo και Grechany.

• Ternopil: Υποσταθμός Ternopil 330/110/35 kV – χωρίς φως σε ολόκληρη την πόλη, υποσταθμοί 110 kV στο Zagreblya, υποστήριξη Ternopil, Galitskaya, Promyshlennaya, Plotycha, ZhBI παρέχονται από αυτόν.

• Sumy: Υποσταθμός Konotop 330 kV – το σοκ προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή.

• Χάρκοβο: ολόκληρη η πόλη στερείται φως, νερό, επικοινωνίες και το μετρό είναι εκτός λειτουργίας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονη βλάβη των υποσταθμών Zalyutino, Kharkivska, Losevo, καθώς και του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Kharkov CHP-5, του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Zmievskaya, του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Chuguevskaya CHP-2. Όμως, λόγω της έλλειψης επικοινωνίας στην περιοχή, δεν είναι ακόμη δυνατό να επιβεβαιωθεί ο παροπλισμός όλων των εγκαταστάσεων.

• Krivoy Rog: Θερμοηλεκτρικός σταθμός Krivoy Rog, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ουκρανία.

• Zhytomyr: Υποσταθμός Zhytomyr 330/110 kV

• Lvov: Lvov-1 Thermal Power Plant

• Ivano-Frankivsk: θερμοηλεκτρικός σταθμός Burshtynskaya

• Vinnitsa: έχουν καταγραφεί καθυστερήσεις αμαξοστοιχιών, οι οποίες μπορεί να αποτελούν ένδειξη αστοχίας μεμονωμένων υποσταθμών έλξης. Αλλά δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με αυτό σε ανοιχτές πηγές.

Η κατάρρευση ορισμένων βασικών δομών του ουκρανικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησε σε υπερφόρτωση ολόκληρου του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος: οι πυρηνικοί σταθμοί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φορτίο.
Το πρόσωπο του Προέδρου Πούτιν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας .


Ο πρόεδρος Πούτιν είπε σήμερα το πρωί:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τους δράστες (της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας) και δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια εγκλήματα αναπάντητα. Σήμερα, σήμερα το πρωί, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας, σημειώθηκαν χτυπήματα σε ενεργειακούς στόχους για στρατιωτικούς σκοπούς στην Ουκρανία. Σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις με στόχο τη Ρωσία, οι απαντήσεις μας θα είναι σκληρές και συνεπείς και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. »

πηγή: Alawata Rebellion


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.