από τον Ralph Schoellhammer

Κάποτε, η Ευρώπη ήταν η καρδιά της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Γιατί όμως τόσοι πολλοί βιομηχανικοί κολοσσοί μεταφέρουν την παραγωγή τους σήμερα

Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και η γραφειοκρατία πνίγουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία, γράφει το Spiked. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αργοπεθαίνουν.

Η μεγαλύτερη χημική εταιρεία στον κόσμο, η BASF, μόλις ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της στην Ευρώπη, θα κλείσει αρκετές εταιρείες στη Γερμανία και θα περικόψει σχεδόν 2. 600 θέσεις εργασίας. Ένας από τους λόγους που προβάλλονται είναι η εκτίναξη της τιμής των υδρογονανθράκων, ενώ ξεχνάμε να αναφέρουμε άλλους εξίσου σημαντικούς παράγοντες. Ειδικότερα, το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή αγορά έχει πάψει να είναι παγκοσμίως ανταγωνιστική λόγω της υπερβολικής γραφειοκρατίας και των υπέρογκων φόρων. Τελικά, οι Ευρωπαίοι πελάτες θα λαμβάνουν χημικές ουσίες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Η Ευρώπη ήταν κάποτε η καρδιά της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Γιατί, λοιπόν, τόσοι πολλοί βιομηχανικοί κολοσσοί αποφασίζουν να μεταφέρουν την παραγωγή τους Επειδή δεν είναι μόνο η BASF και η γερμανική χημική βιομηχανία που εγκαταλείπουν σήμερα την Ευρώπη. Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι το κύριο μέρος της παραγωγής του θα μεταφερθεί σύντομα από τη Γερμανία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκ πρώτης όψεως, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Αλλά οι περισσότερες οικονομικές τάσεις δεν υπόσχονται καλά πράγματα για τη Δύση.

Ας πάρουμε την παραγωγή ενέργειας. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν ήδη υψηλές τιμές. Αυτό συμβαίνει ενώ κυβερνητικά όργανα, όπως η Επιτροπή Ρύθμισης Πυρηνικών Πόρων των ΗΠΑ, κλείνουν πυρηνικά εργοστάσια όπου μπορούν.Εν τω μεταξύ, πέρυσι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία μερικές φορές αναφέρονται ως πρατήριο καυσίμων, κατασκεύασαν τον τρίτο πυρηνικό αντιδραστήρα τους μέσα σε 10 χρόνια.
Και τι γίνεται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση στα κλιματικά προβλήματα και τις κυμαινόμενες τιμές των υδρογονανθράκων Η εταιρεία Boreas έπρεπε να υποβάλει οικολογική έκθεση 13. 275 σελίδων (!) για να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στα ανοικτά των βρετανικών ακτών στο Νόρφολκ.

Η Γερμανία θα πρέπει να κατασκευάσει 43 γήπεδα ποδοσφαίρου με ηλιακούς συλλέκτες και 1600 αντλίες θερμότητας την ημέρα, καθώς και 27 χερσαίες και 4 υπεράκτιες μονάδες αιολικής ενέργειας την εβδομάδα για να επιτύχει τους στόχους της πράσινης μετάβασης έως το 2030. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για αδύνατη αποστολή.

Υποστηρίζεται ότι το Green New Deal και οι καινοτομίες στους ηλιακούς συλλέκτες θα λύσουν ως εκ θαύματος όλα μας τα προβλήματα. Αλλά η Δύση λέει ψέματα στον εαυτό της.

πηγή: Continental Observer



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.