Είμαι η Σαπουνίδου Ελένη, 46 ετών, γεννημένη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου κατοικώ ακόμα. Αποφοίτησα από το ενιαίο πολυκλαδικό λύκειο και έκτοτε εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο τις λογιστικές εργασίες, ζώντας την καθημερινότητα των πολλών, με τα άγχη, τις δυσκολίες, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες.

Υπήρξα ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ από την ενηλικίωση μου έως το 2010. Εκεί, μέσα στη ζάλη του «λεφτά υπάρχουν» αλλά ψηφίζουμε το 1ο μνημόνιο γιατί «μαζί τα φάγαμε» και βλέποντας μια Ευρώπη να κυνηγά αυτόν που πληρώνει και όχι αυτόν που εισπράττει, ζητώντας χρήματα που δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια μας, αποχώρησα.

Ακολούθησε μία άεργη πολιτικά 5ετία ως ανένταχτη .. μέλος ενός συνόλου που κρίθηκε ένοχο χωρίς δίκη και υποστηρικτή δικηγόρο. Αποδέκτης απειλών, τιμωρίας, φτώχιας και απομόνωσης. Στις εκλογές του 2015 στήριξα το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψα πως θα ακούσω τα «ταμπούρλα» από το Σύνταγμα και θα δω τα χαρτάκια από τα «σκισμένα μνημόνια» στον ουρανό, απονέμοντας δικαιοσύνη. Πίστεψα ότι ο λαός μας βρήκε τον υποστηρικτή δικηγόρο και το χειρότερο…. ότι θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Όλα αυτά έως την 5/7/2015, τη μέρα που έφερε την περιφρόνηση της λαϊκής απόφασης (61,31%) και την απαξίωση ενός καθολικά Δημοκρατικού θεσμού όπως είναι το δημοψήφισμα.

Πιο σημαντική θα ήταν η επόμενη μέρα. Πόσοι κυβερνητικοί «αντιλήφθηκαν» την προδοσία προς τον λαό και ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις τους;

Καθοριστικό που η έχουσα το τρίτο πολιτικό αξίωμα, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, δεν έκανε πίσω ούτε σε αυτό και αποχώρησε. Καταγεγραμμένο στη νέα Ελληνική ιστορία (χωρίς ίχνος «λαϊκισμού»), πως υπήρξε (και είναι ακόμα εδώ) βουλευτής που τήρησε το

«Είμαστε όχι ότι λέμε, αλλά ότι πράττουμε».

Είναι εκείνη που πάλευε από την αρχή… σύστησε επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, έκανε λόγο για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, κράτησε ξάγρυπνη την Βουλή σε κρίσιμες διαδικασίες, εφάρμοσε τον κανονισμό κάνοντας περικοπές σε αποζημιώσεις βουλευτών…

Είναι εκείνη που παλεύει ακόμα… κατέθεσε μηνύσεις, ζητώντας την τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων, για τους θανάτους-φονικά των συνανθρώπων μας στο Μάτι, στην Εύβοια, στα Τέμπη. Παρούσα από την πρώτη στιγμή, βάζοντας φρένο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα) δημόσιας περιουσίας. Υπέρ της επέκτασης των 12 μιλίων και στο Αιγαίο. Κατά της «συμφωνίας» για την Μακεδονία, για την οποία δεν υπήρξε ποτέ έγκριση-νομιμοποίηση. Κατά της βουλευτικής ασυλίας.

Είναι εκείνη που σεβάστηκε και σέβεται το Σύνταγμα και τα δικαιώματα του κάθε Έλληνα πολίτη όσο κανείς...είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έγινα μέλος στην ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, σχεδόν από την ίδρυση της και έκτοτε στηρίζω και τάσσομαι υπέρ των θέσεων και της προσπάθειάς της. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ τη μόνη παράταξη της αλήθειας, του πραγματισμού, της αλληλεγγύης και της ελπίδας, δίπλα σε μία γυναίκα με όραμα, που δε βολεύτηκε, δε φοβήθηκε, δεν αγοράστηκε… δίπλα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Καλώ λοιπόν, όλους τους πολίτες , να στηρίξουν την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ γιατί η Βουλή, θέλει (επιτέλους)… ΖΩΗ

Σας ευχαριστώ!!!

* Η Σαπουνίδου Ελένη είναι υποψήφια βουλευτής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην Α' Θεσσαλονίκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.