«Εάν υπήρχε σήμερα ένα κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν θα το είχαμε αντιληφθεί; Γιατί εγώ δεν το βλέπω να συμβαίνει...»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Φεβρουάριος 2023

Παρά τη “μυωπία” του κ. Μητσοτάκη και τις αυτοδιαψευδόμενες υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ πως “δεν γίνονται πλειστηριασμοί” και ότι “μετά τις εκλογές θα γίνεται ρύθμιση των χρεών” και πως “δεν θα χάνουν οι πολίτες τις κατοικίες τους”, διεξάγεται, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, καταιγίδα πλειστηριασμών και εξώσεων.

Ανάμεσα από πολλές άλλες περιπτώσεις που δεν θα δείτε στα μεγάλα ΜΜΕ γιατί έχει επιβληθεί η αποσιώπησή τους, δημοσιεύουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση κατάσχεσης κατοικίας παλιννοστούντα συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη, περιοχή οδού Λαγκαδά. Ο συμπολίτης μας έλαβε πριν δεκαετίες δάνειο με "εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου" για να χτίσει σπίτι στην πατρίδα του, διάφοροι πολιτικοί απατεώνες του υποσχέθηκαν διάφορα ψέματα που αποδείχτηκαν παγίδες και, στις 6 Ιουνίου, το Δημόσιο προχώρησε στην κατάπτωση της εγγύησης (δηλαδή την απέδωσε στην Τράπεζα) βγάζοντας παράλληλα τον ιδιοκτήτη στο δρόμο, παρά τις υποσχέσεις προσώπων και φορέων ότι "όλα αυτά δεν συμβαίνουν". Η Τράπεζα πήρε τα χρήματά της από τα ταμεία του Δημοσίου, η κατοικία μπήκε στη σχετική λίστα προς πώληση και ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί που θα καταλήξει με τη σειρά της και με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται για μια κατάσταση “win-win”, καθαρού κέρδους για εκείνους τους λίγους που ελέγχουν και έστησαν το καταχρηστικό "σύστημα" που επικρατεί. Αυτός είναι και ο λόγος που το Δημόσιο ακολουθεί τις νομοθετικές προσταγές των κυβερνήσεων των “funds” που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και, όχι μόνο δεν βοηθά τους πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά απαιτεί την άμεση κατάσχεση των κατοικιών τους, ενώ παράλληλα βάζει εμπόδια στην προσπάθεια ρύθμισης των χρεών τους.

Οι πλειστηριασμοί είναι απόλυτα σίγουρο πως θα πολλαπλασιαστούν μόλις ορκιστεί η επόμενη Βουλή, που θα αποτελείται κυρίως από βουλευτές που δεν έχουν δεσμευτεί σε τίποτα απέναντι στους πολίτες, αλλά δεσμεύονται μόνο στα κέρδη τους, στα υπέρογκα “δάνεια” που έχουν λάβει, και στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στα μεγάλα συμφέροντα.

Εκατομμύρια Ελλήνων δανειοληπτών βρίσκονται μπροστά σε ένα τραγικό αδιέξοδο χωρίς καμία κοινοβουλευτική ομάδα να δεσμεύεται να τους βοηθήσει. Πρόκειται για την απόλυτη απαξίωση της Δημοκρατίας, που σίγουρα θα οδηγήσει σε έντονα κοινωνικά φαινόμενα που καθόλου δεν περνούν από το μυαλό των απομακρυσμένων από την κοινωνία αντιπροσώπων βουλευτών μας.

Εμείς παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των δανειοληπτών και όλων των συμπολιτών μας, με τη βεβαιότητα πως όσο πιο έκδηλα άδικο και καταπιεστικό γίνεται το πολιτικό σκηνικό, τόσο πιο γρήγορα θα οδηγηθούμε αναγκαστικά στην ανατροπή του.

Η λαίλαπα που έρχεται είναι σίγουρο πως θα ξυπνήσει τις κοινωνικές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή λειτουργούν ζαλισμένες υπό το σοκ της ασταμάτητης επίθεσης και της ασταμάτητης προπαγάνδας ενάντια στα δικαιώματα, την περιουσία και τις οικογένειές μας.

Το σκοτάδι, όπως ξαναγράψαμε, γίνεται πιο πυκνό λίγο πριν χαράξει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.