από τον Philip Giraldi και τον καθηγητή Michel Chossudovsky
https://reseauinternational.net/ 11/10/23

Νωρίς το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς ξεκίνησε την Επιχείρηση «Καταιγίδα Αλ Άκσα», με επικεφαλής τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ. Την ίδια μέρα, ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη λεγόμενη « ετοιμότητα πολέμου ».


Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζονται πάντα πολύ εκ των προτέρων (βλέπε τη δήλωση του Νετανιάχου τον Ιανουάριο του 2023 παρακάτω). Ήταν η επιχείρηση Al-Aqsa Storm μια «αιφνιδιαστική επίθεση»;

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι δεν γνώριζαν για μια επικείμενη επίθεση της Χαμάς.

« Θα έπρεπε να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστέψει την αφήγηση των μεγάλων κρατικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η εισβολή της Χαμάς ήταν μια ισραηλινή «αποτυχία πληροφοριών». Η Μοσάντ είναι μια από τις πιο ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών στον πλανήτη, αν όχι η πιο ισχυρή ».

Γνώριζαν ο Νετανιάχου και ο τεράστιος στρατιωτικός εξοπλισμός και η υπηρεσία πληροφοριών του (Μοσάντ και άλλοι) για την επίθεση της Χαμάς που προκάλεσε αμέτρητα θύματα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους;

Εξεταζόταν ένα προσεκτικά διατυπωμένο σχέδιο για τη διεξαγωγή ολοκληρωτικού πολέμου κατά των Παλαιστινίων προτού η Χαμάς ξεκινήσει την Επιχείρηση Al-Aqsa Storm; Δεν πρόκειται για αποτυχία των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ. Το αντίθετο μάλιστα.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε γνώση των ενεργειών της Χαμάς που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Και «το άφησαν να συμβεί» :

« Η Χαμάς εκτόξευσε μεταξύ 2 και 5.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ και εκατοντάδες Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες Ισραηλινοί συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Στην επακόλουθη ισραηλινή αεροπορική απάντηση, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ». ( Στίβεν Σαχιούνιε )

Μετά την Επιχείρηση Al Aqsa Storm στις 7 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αποκάλεσε τους Παλαιστίνιους «ανθρώπινα ζώα» και υποσχέθηκε να «δράσει ανάλογα», ενώ πολεμικά αεροσκάφη πυροδότησαν έναν μαζικό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι…» (Μέση Ανατολή… » Μάτι)
Δεν πρόκειται για «αιφνιδιαστική επίθεση»

« Υπηρέτησα στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πριν από 25 χρόνια, στις υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι αδύνατο το Ισραήλ να μην ήξερε τι ερχόταν.

Μια γάτα που κινείται κατά μήκος του φράχτη πυροδοτεί την ανάπτυξη όλων των δυνάμεων. Και αυτό ?

Τι συνέβη στον «πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο»;

Πώς και τα σύνορα έμειναν ανοιχτά; Υπάρχει κάτι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΕΔΩ, κάτι πολύ περίεργο, αυτή η αλυσίδα γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και δεν είναι τυπική του ισραηλινού αμυντικού συστήματος.

Για μένα, αυτή η αιφνιδιαστική επίθεση μοιάζει με προγραμματισμένη επιχείρηση. Σε όλα τα μέτωπα.

Αν ήμουν συνωμοσιολόγος, θα έλεγα ότι αυτό μοιάζει με το έργο του βαθέος κράτους.

Νιώθω ότι ο λαός του Ισραήλ και της Παλαιστίνης έχει πουληθεί, για άλλη μια φορά, στις ανώτερες δυνάμεις ». ( Efrat Henigson , πρώην αξιωματικός πληροφοριών IDF, 7 Οκτωβρίου 2023, η έμφαση προστέθηκε)
Έφρατ Χένιγκσον
Δείτε το βίντεο στα αγγλικά

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα μέσα ενημέρωσης ( NBC ) υποστηρίζουν σήμερα ότι " η επίθεση της Χαμάς φέρει τα σημάδια της ιρανικής εμπλοκής "
Ιστορία: Η σχέση Μοσάντ και Χαμάς

Ποια είναι η σχέση μεταξύ Μοσάντ και Χαμάς; Είναι η Χαμάς «πράκτορας πληροφοριών»; Η ιστορία είναι μεγάλη.

Η Χαμάς (Harakat al-Muqawama al-Islamiyya) (Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης) ιδρύθηκε το 1987 από τον Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν . Υποστηρίχτηκε από την αρχή από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για να αποδυναμώσουν την Παλαιστινιακή Αρχή:

« Χάρη στη Μοσάντ (το Ισραηλινό Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Καθηκόντων), η Χαμάς μπόρεσε να ενισχύσει την παρουσία της στα κατεχόμενα. Εν τω μεταξύ, το εθνικό απελευθερωτικό κίνημα της Φατάχ του Αραφάτ και η παλαιστινιακή αριστερά έχουν υποστεί την πιο βάναυση καταστολή και εκφοβισμό .

Ας μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ ήταν που δημιούργησε τη Χαμάς. Σύμφωνα με τον Zeev Sternell, ιστορικό στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, « το Ισραήλ θεώρησε ότι ήταν ένα έξυπνο τέχνασμα για να σπρώξει τους ισλαμιστές εναντίον της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ». ( Ανθρωπότητα )

Οι δεσμοί της Χαμάς με τη Μοσάντ και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώθηκαν από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή του Τέξας Ρον Πολ σε μια δήλωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: « Η Χαμάς δημιουργήθηκε από το Ισραήλ; »

« Ξέρετε, Χαμάς, αν κοιτάξετε την ιστορία, θα διαπιστώσετε ότι η Χαμάς ενθαρρύνθηκε και δημιουργήθηκε από το Ισραήλ επειδή ήθελε η Χαμάς να μπορέσει να εμποδίσει τον Γιάσερ Αραφάτ…» (Απ. Ron Paul, 2011 ) .

Αυτή η δήλωση υπονοεί ότι η Χαμάς είναι και παραμένει «ένα περιουσιακό στοιχείο για τις υπηρεσίες πληροφοριών», δηλαδή «ένα «περιουσιακό στοιχείο» για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Δείτε επίσης WSJ (24 Ιανουαρίου 2009) « Πώς το Ισραήλ βοήθησε να γεννηθεί η Χαμάς ».

Αντί να προσπαθήσει να περιορίσει τους ισλαμιστές της Γάζας από την αρχή, λέει ο κ. Κοέν, το Ισραήλ τους ανέχτηκε για χρόνια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ενθάρρυνε ως αντίβαρο στους κοσμικούς εθνικιστές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Γάζας. Φατάχ. ( WSJ )
Το «νέο στάδιο ενός ατελείωτου πολέμου» του Νετανιάχου κατά της Παλαιστίνης

Ο δεδηλωμένος στόχος του Νετανιάχου, ο οποίος αποτελεί ένα νέο στάδιο στον 75χρονο πόλεμο (από τον Νάκμπα, το 1948) εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, δεν βασίζεται πλέον στο «απαρτχάιντ» ή στον «χωρισμό». Αυτό το νέο βήμα – το οποίο στρέφεται επίσης εναντίον των Ισραηλινών που θέλουν ειρήνη – συνίσταται στην «ολική οικειοποίηση» καθώς και στον πλήρη αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του:

« Αυτές είναι οι βασικές γραμμές της εθνικής κυβέρνησης που ηγούμαι [ο Νετανιάχου]: Ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα σε όλες τις περιοχές της Γης του Ισραήλ. Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει και θα επεκτείνει τους εποικισμούς σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ – στη Γαλιλαία, το Νεγκέβ, το Γκολάν, την Ιουδαία και τη Σαμάρεια ». (Νετανιάχου, Ιανουάριος Ιανουάριος 2023 )

Εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών μας στη σχετική ανάλυση του Δρ. Philip Giraldi, η οποία υπογραμμίζει την πιθανότητα μιας «Ψεύτικης Σημαίας».

Michel Chossudovsky , Παγκόσμια Έρευνα, 9 Οκτωβρίου 2023
*




Διαβάστε παρακάτω τη οξυδερκή ανάλυση του Δρ. Philip Giraldi για την πιθανότητα «ψευδής σημαίας» η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.
***

Είμαι ο μόνος που διάβασα μια ομιλία του Νετανιάχου ή ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου του πριν από περίπου μια εβδομάδα, στην οποία αναφέρθηκε σε μια "αναπτυσσόμενη κατάσταση ασφαλείας", η οποία μάλλον υποδηλώνει (κατά τη γνώμη μου) ότι μπορεί να ήταν Έχοντας επίγνωση της εξελισσόμενης κατάστασης στη Γάζα και επέλεξε να αφήσει τα γεγονότα να συμβούν, ώστε να μπορέσουν να εξαλείψουν τη Γάζα από τον χάρτη ως αντίποινα και, ίσως βασιζόμενοι στην υπόσχεση των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίξουν το Ισραήλ, στη συνέχεια να εμπλέξουν το Ιράν και να επιτεθούν σε αυτή τη χώρα.

Δεν μπορώ να βρω σύνδεσμο, αλλά θυμάμαι πολύ καλά αυτό που διάβασα, γιατί τότε νόμιζα ότι θα χρησίμευε ως πρόσχημα για άλλη μια σφαγή Παλαιστινίων.

Ως πρώην αξιωματικός των πληροφοριών, μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι το Ισραήλ δεν είχε πολυάριθμους πληροφοριοδότες μέσα στη Γάζα, καθώς και συσκευές υποκλοπής εγκατεστημένες σε όλο το τείχος των συνόρων, που θα επέτρεπαν την αναγνώριση των κινήσεων ομάδων και οχημάτων.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να είναι όλα ένα σωρό ψέματα, όπως συμβαίνει συχνά.

Και όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να στείλει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στο άθλιο μικρό Ισραήλ για να πληρώσει για την «άμυνα» του.

Philip Giraldi

πηγή: Mondialisation



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.