Καταδικάζω απερίφραστα την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας. Η βία, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, δεν αποτελεί πρόσφορο μέσο για την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, που με διαχρονικές ευθύνες της διεθνούς κοινότητας παραμένει άλυτο για έναν αιώνα.

Αλεξ. Καζαμίας
Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό συνεχιζόμενη Ισραηλινή κατοχή από το 1967. Συνεπώς, είναι άκρα υποκρισία και ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της παντελώς άβουλης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάζεται το Ισραήλ ως η αμυνόμενη πλευρά.

Δικαίωμα άμυνας δεν έχουν οι κατακτητές. Το δικαίωμα αυτό ανήκει μόνο στους κατακτημένους. Είναι αδιανόητο ο Δυτικός κόσμος να καταδικάζει αφενός τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και αφετέρου να μην καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ. Το διεθνές δίκαιο στηρίζεται σε αρχές, όχι στο συμφέρον των εκάστοτε συμμάχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα οφείλει να αναγνωρίσει άμεσα την ανεξαρτησία του Παλαιστινιακού κράτους και να ζητήσει την εφαρμογή όλων των καταδικαστικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ εις βάρος του Ισραήλ. Τη στιγμή αυτή, ο αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές έχει υπερβεί τους 200 νεκρούς, περιλαμβανομένων και παιδιών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περισσότερους από 1000. Παράλληλα, η διακοπή του ρεύματος στη Λωρίδα της Γάζας από την κυβέρνηση Νετανιάχου συνιστά “συλλογικά αντίποινα” τα οποία καταδικάζονται ως έγκλημα πολέμου από τη Συνθήκη της Γενεύης. 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες πολύνεκρες επιθέσεις και περαιτέρω όξυνση της βίας.

Τη στιγμή αυτή, η μόνη διέξοδος είναι να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές και άμεση εκκίνηση διπλωματικών πρωτοβουλιών για την εξεύρεση δίκαιης λύσης μεταξύ του Ισραήλ και την Παλαιστινιακής Αρχής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Για την Κύπρο δεν είδαμε κανένα άρθρο σου Καζαμία. Για την Κύπρο τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.