του ακτιβιστή

Δεν είναι μόνο η θλίψη και ο θρήνος για τους νεκρούς (και των δύο πλευρών) στην αιματοχυσία στο Ισραήλ και στη Γάζα.

Δεν είναι μόνο το τελεσίγραφο που από ώρα σε ώρα λήγει, του Ισραήλ για απομάκρυνση από τις εστίες τους 1.100.000 Παλαιστινίων και την επικείμενη θηριωδία μετά την είσοδο του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Δεν είναι μόνο η στάση της της διεθνούς κοινότητας που εξακολουθεί να βλέπει μονόπλευρα το ζήτημα της κατοχής και της έλλειψης πατρίδας των γηγενών Παλαιστινίων.

Μια είδηση έρχεται πέρα από τον Ατλαντικό να συνταράξει κάθε ελεύθερη συνείδηση, όπου γης.

Προβληματισμό σε όλους και πιθανώς οργή σε άλλους προκαλεί η αντίδραση του οικονομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου στις ΗΠΑ απέναντι σε φοιτητές (του υποτιθέμενου ελευθερόφρονος πανεπιστημίου Harvard) που "τόλμησαν" να δημοσιεύσουν μια δήλωση κατά του Ισραήλ.

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή και υπογράφεται από περίπου 30 φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι το Ισραήλ φέρει την πλήρη ευθύνη για την έκρηξη της βίας, συμπληρώνοντας ότι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε μια υπαίθρια φυλακή, χωρίς κανέναν τρόπο διαφυγής.

Ο έντονος προβληματισμός μας κι η ανησυχία μας δεν αφορά το ζεύγος Οφερ (Εβραίοι δισεκατομμυριούχοι) που απέσυραν την στήριξή τους στο ίδρυμα και παραιτήθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο σχολής του Χάρβαρντ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστολή και κατ' επέκταση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το ζήτημα της επιστολής οι επικεφαλής του πανεπιστημίου.

Κυρίως εντοπίζεται στην απαίτηση, αρκετών Αμερικανών επιχειρηματιών, το Πανεπιστήμιο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοιτητών που ανήκουν στους συλλόγους που υπέγραψαν την επιστολή, ώστε να ξέρουν οι μελλοντικοί εργοδότες τους τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μια νέα μαύρη σελίδα ανοίγει και πάλι στην "φιλελεύθερη" και δημοκρατική Αμερική που όχι μόνο η κυβέρνησή της κλείνει επιλεκτικά το μάτι στη βία αλλά και η κοινωνία της δείχνει να εμφορείται από περίεργες ερμηνείες της βίας, της αιματοχυσίας, του αποκλεισμού λαών κατά περίπτωση.

Και κυρίως δεν ανέχεται την διαφορετική άποψη ακόμη κι από τα φωτεινότερα μυαλά της χώρας, την αυριανή πιθανότατα ηγεσία της καθώς θέλει να τους βάλει σε black list από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση του Τζόναθαν Νίμαν, CEO της αλυσίδας εστιατορίων Sweetgreen που ζήτησε να αποκαλυφθούν τα ονόματα γιατί όπως δήλωσε «Θα ήθελα να τα γνωρίζω ώστε να μην προσλάβω ποτέ αυτά τα άτομα».

Για να μην αναφερθούμε με την ευκολία που αποδόθησαν χαρακτηρισμοί στους φοιτητές ως "ΝΑΖΙ".

Οι φοιτητές στο Χάρβαρντ που τόλμησαν να πουν οτιδήποτε υπέρ της Παλαιστίνης είναι «Ναζί». Οι εταιρείες συσσωρεύονται για να δηλώσουν ότι δεν θα προσλάβουν αυτούς τους «Ναζί». Η πρόταση από οποιονδήποτε ότι τα παλαιστίνια παιδιά αξίζουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά του Ισραήλ για να μην δολοφονηθούν, αρκεί για να τον χαρακτηρίσουν «ναζί». Και φυσικά για να μην εξιλεώνουμε και δώθε του Ατλαντικού τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είναι απασχολημένες μόνο με τις παρανομίες των Παλαιστινίων.

Σε αντίθεση με αυτό ας θυμηθούμε την πρόσφατη βράβευση ενός Ναζί που κουβαλάει κυριολεκτικά κάρτες (που εμπλέκεται στη σφαγή χιλιάδων Πολωνών) και χειροκροτείται στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Ας θυμηθούμε τις φωτογραφίες των τύπων του τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία με τατουάζ με σβάστικες και να μιλούν για την Εθνική Ανωτερότητα των ΔυτικοΟυκρανών, σε αντίθεση με τους υποανθρώπους Ασιάτες/Μογγόλους Ρώσους για να δικαιολογήσουν την εθνοκάθαρση.


Ας μην το επεκτείνουμε άλλο όμως ....

Ο Αντόνιο Γκράμσι μάλλον σωστά το είπε:

Όταν το νέο δεν γεννήθηκε ακόμη και το παλιό δεν έχει πεθάνει, ζούμε στην εποχή των τεράτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.