του Dominique Muselet/  reseauinternational.net 

Το Ισραήλ αποτελεί μια ανωμαλία. Δημιουργήθηκε από το μηδέν από τους Δυτικούς σε γη που δεν τους ανήκε, τόσο για να απελευθερώσουν τη συνείδησή τους από το ολοκαύτωμα όσο και για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της παραγωγής και της ροής της ενέργειας στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ, που ιδρύθηκε με τη βία για να ενσαρκώσει τη δύναμη της Δύσης στη Μέση Ανατολή, έγινε αμέσως ένα κράτος-παρίας που επιδίδεται ατιμώρητα σε εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, των ιθαγενών, των πραγματικών ιδιοκτητών της γης, ακολουθώντας το παράδειγμα και με την άνευ όρων υποστήριξη των κύριων καθοδηγητών και χρηματοδοτών του, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ακολουθούμενων στενά από την Ευρώπη. Η εθνοκάθαρση παίρνει κάθε είδους μορφές, άλλοτε διακριτικές, άλλοτε θεαματικές, αλλά σε κάθε περίπτωση όλο και πιο βίαιες και ταχύτερες όσο περνάει ο καιρός και το Ισραήλ κερδίζει αυτοπεποίθηση.Μερικές φορές εξαπολύεται, και γινόμαστε μάρτυρες της πολλοστή προσπάθειας να δοθεί κάποια βάση αλήθειας στο μύθο σύμφωνα με τον οποίο οι Ισραηλινοί κέρδισαν μια παρθένα γη ξεφορτώνοντας τον παλαιστινιακό πληθυσμό.
Το πρώτο επεισόδιο εθνοκάθαρσης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε την ψηφοφορία για το σχέδιο διαίρεσης της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη. Οι Παλαιστίνιοι την ονόμασαν Νάκμπα, καταστροφή. Όπως αναφέρει η Wikipedia με τη συνήθη μετριοφροσύνη της όταν πρόκειται για το Ισραήλ: "Με τη νίκη στον πόλεμο του 1948, το Ισραήλ κατέκτησε 26% περισσότερα εδάφη από ό,τι βάσει του σχεδίου διαίρεσης και πήρε τον έλεγχο του 81% της Παλαιστίνης του 1947. Ο πόλεμος συνοδεύτηκε από δημογραφικές ανακατατάξεις.

Μεταξύ Νοεμβρίου 1947 και Ιουλίου 1949, περίπου 720. 000 Παλαιστίνιοι Άραβες εγκατέλειψαν ή εκδιώχθηκαν από τα εδάφη που επρόκειτο να αποτελέσουν το Ισραήλ, και κατά τη διάρκεια των επόμενων είκοσι ετών, παράλληλα με τις εντάσεις της ισραηλινοαραβικής σύγκρουσης, τα περισσότερα μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων στον αραβοϊσλαμικό κόσμο -περισσότεροι από 850. 000 άνθρωποι- εγκατέλειψαν τις χώρες αυτές, συχνά εγκαταλείποντας όλες τις περιουσίες τους".

Προσέξτε πώς η Wikipedia δίνει την εντύπωση ότι είναι πραγματική, ενώ περνάει τον καταπιεστή ως θύμα που ο ίδιος εκδιώχθηκε από τις αραβικές χώρες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν η Εβραϊκή Υπηρεσία που έπεισε τους Εβραίους του Μαγκρέμπ να κάνουν aliyah, δηλαδή να "μετακομίσουν στο Ισραήλ", με υποσχέσεις για παράδεισο, ένα τέχνασμα που επιτρέπει στη Wikipedia να βάλει το θύμα και τον καταπιεστή πλάτη με πλάτη, βάζοντάς τους έτσι στην ίδια βάρκα.

Μια μικρή λεπτομέρεια


Ένα βιβλίο της Adania Shibli, μιας Παλαιστίνιας συγγραφέως που ζει στη Γερμανία, κυκλοφόρησε το 2016 και εκδόθηκε από τον Actes Sud το 2020, δυστυχώς σε κακή μετάφραση- ακόμη και ο τίτλος, "Un détail mineur", ίσως κατά το πρότυπο του αγγλικού τίτλου, είναι κατά τη γνώμη μου κακόγλωσσο. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ ότι η ποιότητα των μεταφράσεων των βιβλίων που εκδίδονται από τον Actes sud αφήνει κάτι που δεν είναι το επιθυμητό. Εδώ, δεν είναι αλαμπουρνέζικα όπως σε ένα βιβλίο με βορειοκορεατικά διηγήματα που είχα αγοράσει νωρίτερα, αλλά είναι μια κατά λέξη μετάφραση, χωρίς ρευστότητα, χωρίς κομψότητα και χωρίς ποίηση, ακόμη και με περιστασιακά γαλλικά λάθη. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί την υποβλητική δύναμη της ιστορίας στα αραβικά, η οποία μερικές φορές περνάει μέσα από την αδεξιότητα της μετάφρασης. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον αγγλόφωνο κόσμο (μαθαίνω ότι η αγγλική μετάφραση είναι εξαιρετική), όπου κέρδισε δύο βραβεία.Θα έπαιρνε ένα τρίτο βραβείο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αλλά με το ξέσπασμα της τελευταίας φάσης της εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης, το βιβλίο έγινε ξαφνικά "αντισημιτικό και αντι-ισραηλινό" και το βραβείο ακυρώθηκε.

Η Le Nouvel Obs ρωτά αφελώς: "Στον απόηχο αυτής της τραγωδίας, οι διοργανωτές της Έκθεσης της Φρανκφούρτης δήλωσαν ότι ήθελαν να κάνουν τις ισραηλινές φωνές "ιδιαίτερα ακουστές". Αλλά γιατί, σαν σε καθρέφτη, προσπαθούμε να φιμώσουμε μια παλαιστινιακή φωνή Δεν περνάει από το μυαλό του δημοσιογράφου ότι, σε μια εποχή που το Ισραήλ κατηγορεί ψευδώς τη Χαμάς ότι βίασε Ισραηλινές γυναίκες στις 7 Οκτωβρίου, ένα βιβλίο που αφηγείται τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής Βεδουίνας από ένα απόσπασμα Ισραηλινών στρατιωτών τον Αύγουστο του 1948 είναι μάλλον άκαιρο!


Σκληρή ειρωνεία για τους Σιωνιστές, χάρη σε αυτή την ακύρωση ανακάλυψα και αγόρασα το βιβλίο. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος και σας ενθαρρύνω να κάνετε το ίδιο, γιατί πρόκειται για μια συγκινητική και διδακτική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ανακαλύπτουμε αργά στο βιβλίο ότι η μικρή λεπτομέρεια δεν είναι, όπως νομίζαμε, ο βιασμός και η δολοφονία της νεαρής Βεδουίνικης κοπέλας, όπως και η σφαγή αθώων ανθρώπων που πραγματοποιεί σήμερα το Ισραήλ δεν είναι η λεπτομέρεια που νομίζουν ότι είναι.

Γιατί τα δυτικά κράτη υποστήριξαν τη σφαγή των αθώων
Ξέρω ότι έχει γίνει χυδαίο να αναφερόμαστε σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, ακόμη και τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πειράζει! Για όσους το έχουν ξεχάσει, η σφαγή των αθώων είναι ένα επεισόδιο που εξιστορείται στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: φοβούμενος την έλευση ενός βασιλιά των Εβραίων που του είχαν προαναγγείλει οι μάντεις του και οι Μάγοι που είχαν έρθει για να τιμήσουν τον Ιησού, ο Ηρώδης διέταξε τη σφαγή όλων των παιδιών κάτω των δύο ετών στην περιοχή της Βηθλεέμ. Ακριβώς όπως το Ισραήλ ήλπιζε ότι θα υπήρχαν μαχητές της Χαμάς ανάμεσα στα παιδιά που βομβάρδιζε, ο Ηρώδης ήλπιζε ότι ο Ιησούς θα ήταν ένα από τα παιδιά που οι στρατιώτες του θα σκότωναν με το σπαθί.

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν με αποτροπιασμό την άγρια σφαγή αθώων ανθρώπων στη Γάζα και αναρωτιούνται πώς οι Δυτικοί, που ισχυρίζονται ότι είναι τόσο πολιτισμένοι, μπορούν ομόφωνα να υποστηρίζουν μια τέτοια βαρβαρότητα. Αναζητούν την εξήγηση αυτής της αναισθησίας στο αποικιοκρατικό μας παρελθόν, στην αίσθηση της ανωτερότητάς μας, στον εγωισμό και στην απληστία μας. Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος, ο οποίος είναι εξόφθαλμα προφανής, ενώ αποκρύπτεται σκόπιμα: το Ισραήλ είναι δικό μας πλάσμα, του έχουμε περάσει τα πάντα από τότε που το δημιουργήσαμε και το έχουμε μετατρέψει σε ένα τέρας που, όπως το Γκόλεμ, δεν μπορούμε πλέον να ελέγξουμε.Οι ηγέτες μας βρίσκονται στο έλεος του Ισραήλ και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις έχουν δεμένα τα χέρια, διότι ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, ούτε το Ιράν, ούτε οι αραβικές χώρες, μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ξεκινήσουν μια σύγκρουση που θα εξολοθρεύσει ολόκληρη την περιοχή τους.

Ο Chas Freeman, συνταξιούχος διπλωμάτης και πρώην βοηθός υπουργός Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, εξηγεί σε ένα βίντεο της 23ης Δεκεμβρίου 2023 με τίτλο "NATO Is Fracturing" ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο αφήνουν να συμβεί γενοκτονία, υποστηρίζουν ενεργά την πολιτική του Νετανιάχου για το Μεγάλο Ισραήλ με παραδόσεις όπλων και άψογη χρηματοδότηση.

Στο ερώτημα "Σε ποιο βαθμό οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να υποστηρίξουν το Ισραήλ Έχει ο Μπάιντεν κάποια σχέση με αυτή την πολιτική ή είναι οι ένοχοι Μπλίνκεν και Σάλιβαν;» απαντά: «Ω, είναι ακριβώς στη μέση! Είναι ο βουλευτής που έχει λάβει τις περισσότερες δωρεές από Εβραίους που εκπροσωπούν το Ισραήλ, πάντα έλεγε ότι είναι σιωνιστής, ο υπουργός Εξωτερικών του είναι Εβραίος σιωνιστής και παίρνει τη δέσμευσή του πολύ σοβαρά. Δεν είναι μόνο οι νεοσυντηρητικοί, ο Μπάιντεν υποστηρίζει σθεναρά αυτό που είναι γενοκτονία στη Γάζα, και είναι φυσικά πολύ ειρωνικό, γιατί αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι ακριβώς αυτό που έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους στην Ευρώπη. Πρόκειται για ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε μια ανώτερη φυλή και χρησιμοποιούν κάθε τεχνικό μέσο για να εξοντώσουν έναν άλλο πληθυσμό. Αλλά ο αμερικανικός πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων πολλών Εβραίων, αλλάζει στρατόπεδο και ζητάει κατάπαυση του πυρός".

Σε ένα βίντεο από τις 23 Δεκεμβρίου 2023 με τίτλο "John Mearsheimer: 'Ρωσία-Άραβες-Χεζμπολάχ' έτοιμοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πόλεμο για να υποστηρίξουν τη Χαμάς και να καταστρέψουν το Ισραήλ" ο συνεντευξιαζόμενος, ο δικαστής Napolitano, παραθέτει τον Max Blumenthal, ένας Αμερικανός Εβραίος που ζει στο Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένθερμος αντίπαλος του Νετανιάχου: "Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει την ισραηλινή κατοχή αύριο. Μπορεί να δημιουργήσει ένα παλαιστινιακό κράτος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σταματήσει την προμήθεια ανταλλακτικών για τα F-16 και τα F-16, επειδή η κατοχή του Ισραήλ εξαρτάται πλήρως από την απευθείας γραμμή του με την Ουάσιγκτον. Αλλά ο Μπάιντεν δεν θα το κάνει, ούτε και ο Τόνι Μπλίνκεν, επειδή ο Τόνι Μπλίνκεν προέρχεται από μια μακρά σειρά λόμπι υπέρ του Ισραήλ". Ο John Mearsheimer το επιβεβαιώνει άμεσα: "Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τον πόλεμο αυτή τη στιγμή. Είχαμε πάντα πολλούς τρόπους να ασκήσουμε πίεση στο Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν τους χρησιμοποιήσαμε (. . . ) Ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά ότι αν έκανε κάτι για να σταματήσει το Ισραήλ, αυτό θα του κόστιζε ακριβά, το ισραηλινό λόμπι θα τον κυνηγούσε και θα είχε τελειώσει".


Σε ένα άλλο πρόσφατο βίντεο, "Jeffrey Sachs: Η άμεση συνενοχή της Αμερικής στη γενοκτονία της Ουκρανίας/Ισραήλ είναι μια γεωπολιτική καταστροφή", ο δικαστής Napolitano, παρά τις προσπάθειές του, αποτυγχάνει να κάνει τον Jeffrey Sachs να ξεστομίσει τις λέξεις: γενοκτονία και λόμπι του Ισραήλ. Ο Sachs προσπαθεί σαφώς να ασκήσει κριτική στο Ισραήλ χωρίς να διακινδυνεύσει τον εξοστρακισμό. Χρησιμοποιεί επίσης λιγότερο συνειρμικές λέξεις: σφαγή, υποστήριξη του Ισραήλ, λογοκρισία, συνενοχή, και παραμένει ασαφής σχετικά με την ποιότητα των υπευθύνων για αυτές τις πολιτικές, τα ακριβή κίνητρά τους και τις πιέσεις που υφίστανται ή ασκούν.

Στη Γαλλία, επίσης, έχουμε ήρωες που δεν αφήνουν τον εαυτό τους να εκφοβιστεί από το ισραηλινό λόμπι, τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης που εκτελούν τις εντολές τους: το LFI, με επικεφαλής τον Mélenchon, που ζητά κυρώσεις κατά του Ισραήλ, και ο Rony Brauman, που κατηγορεί το Ισραήλ ότι έχει μετατρέψει τη Γάζα σε "μαζικό τάφο παιδιών".


Ο Chris Hedges, ένας θαρραλέος Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στα παιδιά της Γάζας στο "Γράμμα στα παιδιά της Γάζας".


Ποιος θα δώσει τέλος στη δοκιμασία των Παλαιστινίων


Οι ηγέτες μας υπακούουν στο Ισραήλ, το οποίο, μέσω των ισχυρών λόμπι του, που είναι δάσκαλοι στην τέχνη της διαφθοράς, της πνευματικής τρομοκρατίας, του εκβιασμού και της δολοφονίας (κοινωνικής, πολιτιστικής και φυσικής), τους επιβάλλει τις πολιτικές του. Και οι ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου δεν θέλουν να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο, όπως είπα προηγουμένως. Χάθηκε λοιπόν η Παλαιστίνη

Όχι, γιατί αφενός η ελευθερία δεν μπορεί να παραχωρηθεί, πρέπει να κερδηθεί, και αφετέρου ένας πόλεμος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων θα μετατόπιζε τη σύγκρουση και οι Παλαιστίνιοι θα επέστρεφαν στη λήθη. Μόνο τα παλαιστινιακά απελευθερωτικά κινήματα και οι φίλοι τους μπορούν να σώσουν τους Παλαιστίνιους. Οι αποικιοκράτες του παρελθόντος και του παρόντος το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, γι' αυτό και προσπαθούν να αναγκάσουν τους πάντες να τους αποκαλούν τρομοκράτες.


Όταν ζούσα στην Ιερουσαλήμ, συνήθιζα να ακούω διαλέξεις ενός ηλικιωμένου σοφού Χαρέντι, ο οποίος συγκέντρωνε πλήθος κόσμου με το χιούμορ και το ανεξάρτητο πνεύμα του. Κάποτε εξήγησε ότι όταν έχεις να κάνεις με σκληρούς εγκληματίες, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιείς τις ίδιες μεθόδους με αυτούς, αλλά χωρίς μίσος και με μοναδικό στόχο να τους αποτρέψεις από το να κάνουν κακό. Αυτό κάνουν τα απελευθερωτικά κινήματα και γι' αυτό δεν είναι τρομοκράτες. Αντίθετα, οι τρομοκράτες είναι οι δυτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν τη στρατιωτική τους υπεροχή για να αποικίσουν, να εκμεταλλευτούν, να λεηλατήσουν και να μαρτυρήσουν άλλους λαούς.

Υπάρχουν πολλά απελευθερωτικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι μια από τις τελευταίες αποικιοκρατικές εμπόλεμες ζώνες των δυτικών καπιταλιστών που εξαρτώνται από τους ενεργειακούς της πόρους. Η Χαμάς έχει κάνει θαύματα, αλλά δεν είναι μόνη της στην Παλαιστίνη. Υπάρχει επίσης το μαρξιστικό PFLP, η Ισλαμική Τζιχάντ και άλλοι στον γειτονικό Λίβανο, υπάρχει η Χεζμπολάχ που νίκησε το Ισραήλ, στο Ιράκ και τα απελευθερωτικά κινήματα της Συρίας επιτίθενται σε βάσεις των ΗΠΑ και στην Υεμένη, οι Χούτι, που μόλις νίκησαν τη Σαουδική Αραβία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να επιτίθενται και να επιβιβάζονται σε ισραηλινά εμπορικά πλοία που περνούν από τα στενά του Ορμούζ.

Η δέσμευση των Χούτι είναι η πιο εκπληκτική, επειδή δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υπόθεση. Στην πραγματικότητα, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο αντιποίνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να οικοδομήσουν έναν συνασπισμό εναντίον τους.

Αλλά, όπως επισημαίνει ο Mike Whitney σε άρθρο της 23ης Δεκεμβρίου 2023 με τίτλο « Οι Χούτι κρατούν τον Μπάιντεν »:

« Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Χούτι θα αμβλύνουν τις απαιτήσεις τους ή θα εγκαταλείψουν την παλαιστινιακή υπόθεση. Αντίθετα, φαίνονται πιο αποφασισμένοι από ποτέ, όπως αποδεικνύεται από αυτό το απόφθεγμα του Muhammad al-Bukhaiti, μέλους του Συμβουλίου των Χούτι:

«Ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφέρουν να κινητοποιήσουν ολόκληρο τον κόσμο, οι επιχειρήσεις μας στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Μουσταζαφίν (καταπιεσμένους) της Γης».

... Οι Χούτι ξέρουν για τι αγριότητα είναι ικανή η Ουάσιγκτον. Παρόλα αυτά, δεν υποχωρούν ούτε υποχωρούν. Θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή θα γίνει πόλεμος. Εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Αλλά αν επιλέξει τον πόλεμο, πρέπει να ξέρει ότι δεν θα είναι πεζοπορία. Ωχ όχι ! Αμερικανικές βάσεις, αμερικανικά πολεμικά πλοία, κοιτάσματα πετρελαίου και σαουδαραβικές υποδομές θα δεχτούν επίθεση. Οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν, η εμπορική ναυτιλία θα σταματήσει και τα χρηματιστήρια θα καταρρεύσουν. Και η Κίνα και η Ρωσία θα παρακολουθήσουν, από μακριά, καθώς η τελευταία ουγγιά αξιοπιστίας και δύναμης του θείου Σαμ εξαφανίζεται στη μαύρη τρύπα της Αραβικής Χερσονήσου.

Δείτε πώς συνόψισε την κατάσταση ο ηγέτης των Χούτι Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι:

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μας κάνουν πόλεμο, πρέπει να ξέρουν ότι τις περιμένουμε. Θέλουμε έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ της Υεμένης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Δεν φοβόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλος ο λαός της Υεμένης θα σταθεί απέναντί ​​τους».

Αυτός είναι ένας πόλεμος που οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν εύκολα να αποφύγουν κάνοντας απλώς «το σωστό» - εγκρίνοντας μια κατάπαυση του πυρός τώρα. Αυτό θα έδινε ένα γρήγορο τέλος στις ισραηλινές θηριωδίες και θα σταματήσει τις επιθέσεις στην εμπορική ναυτιλία. «Είναι μια λύση που θα ικανοποιούσε όλους ».

Ναι, αλλά θα μπορέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να απελευθερωθούν από την κατάρα με την οποία χτυπήθηκαν στη γέννηση από τη νεράιδα Carabosse; Μια κατάρα που τους αναγκάζει να κάνουν όλο και περισσότερο το ίδιο πράγμα , ακόμη και ειδικά όταν δεν λειτουργεί, στην προκειμένη περίπτωση να χρησιμοποιούν πάντα δύναμη αντί να διαπραγματεύονται; Προσωπικά αμφιβάλλω και βασίζομαι περισσότερο σε μια Πύρρειο νίκη για τη Δύση και το Ισραήλ. Θα τα ξέφευγαν ξανά, αλλά αυτή η φαινομενική νίκη επέσπευσε το τέλος της δυτικής ηγεμονίας και, με τη σειρά του, το τέλος του Ισραήλ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.