Σε αναταραχή βρίσκονται οι κάτοικοι της Άνω Αγίας Τριάδας μετά την σύσταση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής της ΠΚΜ, να απαγορευθεί η χρήση νερού για πόση και μαγειρική χρήση.
Η οδηγία βασίστηκε στα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης που δείχνει σοβαρή υπέρβαση των ορίων σε χλωριούχα, σε τρία δείγματα που λήφθηκαν από την γεώτρηση Αρώνη,
Η συγκεκριμένη γεώτρηση υδροδοτεί δεκάδες οικίες κύρια σε περιοχές εκτός σχεδίου περιμετρικά της Αγίας Τριάδας καλύπτοντας εδώ και χρόνια την ανεπάρκεια της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης να το πράξει.
Το αποτέλεσμα που δείχνει υπεβαση στις τιμές των χλωριούχουν με απλά λόγια σημαίνει πως η γεώτρηση έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της για καθαρό νερό και "τραβάει" θαλασσινό.

Πλέον ο δήμος έχει στα χέρια του μια πρώτη βόμβα που έσκασε και που πρέπει να διαχειριστεί ταχύτατα κι αποτελεσματικά.

Ο προαλειφόμενος για την ανάληψη της δημοτικής επιχείρησης ύδευσης και αποχέτευσης Θερμαϊκού κ. Σίμος Γιαννακίδης, αν και δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα παρέστη, σήμερα το απόγευμα, σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου κατοίκων του οικισμού Άνω Αγίας Τριάδος που πλήττονται από κοινού με άλλους οικισμούς από την πιθανή διακοπή υδροδότησης.

Όπως ενημέρωσε ζητήθηκε από τον επιχειρηματία στην κατοχή του οποίου λειτουργεί η συγκεκριμένη γεώτρηση, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (15νθήμερο) φροντίσει να προχωρήσει σε διορθωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την δυσλειτουργία - πράγμα απίθανο υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Προτάσεις υπήρξαν αρκετές, μία εκ των οποίων υπερψηφίστηκε - και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι κάτοικοι - είναι να γίνει προσφυγή με καταγγελία στην δικαιοσύνη.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό, επιβαρύνοντας την υγεία των κατοίκων για τις επόμενες εβδομάδες και μεταβίβαση της πίεσης στην ΔΕΥΑΘ και τον Δήμο Θερμαϊκού για την επίλυσή του.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.