Πυρηνικά όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να αποθηκεύσουν οι ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια ως απάντηση στην αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία, τριπλάσιας ισχύος από τη βόμβα της Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Τhe Telegraph οι ΗΠΑ πρόκειται να αποθηκεύσουν τα όπλα στις εγκαταστάσεις της RAF στο Σάφολκ, αποκαλύπτουν έγγραφα του Πενταγώνου, καθώς η Μόσχα προειδοποιεί για «κλιμάκωση».

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν πυρηνικούς πυραύλους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2008, κρίνοντας ότι η απειλή του Ψυχρού Πολέμου από τη Μόσχα είχε μειωθεί.

Η αποκάλυψη έρχεται στον απόηχο των προειδοποιήσεων ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμάσουν τους πολίτες τους για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ωστόσο ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού, συνέχισε προειδοποιώντας ότι οι Βρετανοί πολίτες θα πρέπει να κληθούν να πολεμήσουν εάν υπήρχε πόλεμος με τη Ρωσία επειδή ο στρατός είναι πολύ μικρός. Τα σχόλιά του ανάγκασαν την Ντάουνινγκ Στριτ να αποκλείσουν τη στράτευση.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι η τοποθέτηση αμερικανικών όπλων στη Βρετανία θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως «κλιμάκωση» και θα αντιμετωπιστεί με «αντισταθμιστικά αντίμετρα».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.