της Μαριάνθης Τουτουντζίδου

Αν και η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε εσπευσμένα τη βουλή για να υλοποιήσει ανενόχλητη τα σκοτεινά της σχέδια , αν και κρύβεται πίσω από τα συστημικά κοράκια των ΜΜΕ , παρόλα αυτά στο θερμό αυτό καλοκαίρι - από άποψη συγκλονιστικών γεγονότων για τον κόσμο και τη χώρα μας -αποκαλύφθηκε όλη η ευτέλεια και δουλικότητα της μειοψηφίας που κυβερνά και της ουράς της που συγκυβερνά.

Ας πούμε ότι δεν περιμένουμε πλέον κανένα φως για τη βελτίωση των όρων ζωής μας με την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας σε όλα τα επίπεδα ,που συνεχίζεται μέχρι όχι μόνο την περαιτέρω λεηλασία μισθών,ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεων αλλά και την επιχειρούμενη θεσμοθέτηση της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργαζομένων.

Ας δεχτούμε ως αναμενόμενο και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της ενέργειας , του νερού , των βασικών εν γένει κοινωνικών αγαθών , αλλά και των αιγιαλών,των βιότοπων και δασών που παραδίδονται στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο έναντι πινακίου φακής και οδηγούν στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και στο ξεσάλωμα των λογής επιχειρηματικών ομίλων.

Τι θα είχε όμως να πει κανείς για τη στάση τους σε άλλα πρόσφατα γεγονότα , έτσι που πλέον να αναρωτιώμαστε ποιοι απέμειναν στο εσωτερικό της χώρας εκτός από τη μειοψηφία μιας ελίτ που τους στηρίζει , να ανέχονται τον κυνισμό και τη δουλικότητά τους ;

Καταρχήν για τη στάση τους απέναντι στη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.Εγκατέλειψαν το θέμα στην πρωτοβουλία πολιτών,συλλογικοτήτων και φορέων από την Κρήτη που ανέλαβαν και την ενημέρωση του κόσμου και κινηματικές δράσεις- μέσα σ' αυτές και την αποστολή δυο πλοιαρίων για τον εντοπισμό του Cape Ray- και την προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Και τι πιο αυτονόητο από μια χώρα που επανειλλημένα πλήρωσε τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και των ισχυρών ευρωπαικών χωρών , που δηλώνει φιλειρηνική , που τα συμφέροντά της ταυτίζονται με εκείνα των πληττόμενων λαών, να απαιτεί όπως εξάλλου συνέβη και με την Αλβανία, το Βέλγιο , τη Νορβηγία και αλλού , να καταστρέφονται τα όπλα στις χώρες που τα παράγουν και τα χρησιμοποιούν και να μη δέχεται να γίνει η χωματερή τοξικών αποβλήτων.Πολύ περισσότερο όταν αυτά εξυπηρετούν τις ''Οικονομίες του Πολέμου" σπέρνοντας το θάνατο και τον όλεθρο.Η ελληνική κυβέρνηση,η λαλίστατη όταν υπερασπίζεται απολύσεις , χαράτσια και περικοπές , απαξιεί να δώσει στοιχεία στους ιθαγενείς για τη διαδικασία της υδρόλυσης και για τη στάση της.Υποτελής σε συμφέροντα και σε όποια βούληση του ΝΑΤΟ ,των ΗΠΑ, της ΕΕ ,ανίκανη και αδιάφορη να υπερασπιστεί το περιβάλλον και στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών,ακολούθησε αναντίρρητα τις εντολές τους, παρόλους τους κινδύνους που εκφράστηκαν από το πρωτοφανές πείραμα και την παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας και Διεθνών Συνθηκών.

Μετά να σχολιάσω το παραλήρημά της για τη χρεοκοπία της Αργεντινής! Η Αργεντινή χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικά κοράκια και παπαγαλάκια ως παράδειγμα προς αποφυγήν, αποκαλύπτοντας και τις "υψηλές προσδοκίες" της κυβέρνησης για τον τόπο μας , ότι δηλ.υπάρχουν και χειρότερα,αλλά και για να πείσει για τον αλάνθαστο μονόδρομο που η ίδια ακολουθεί εδώ και μια τετραετία , εξυπηρετώντας τοκογλύφους και αρπακτικά.Βέβαια όσον αφορά την Αργεντινή από τη μια δεν πρόκειται καθόλου για μια περίπτωση χειρότερη από τη δική μας,εφόσον με τον τρόπο που χειρίστηκαν το δικό τους χρέος πέτυχαν μηδενικό έλλειμμα,έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό ανεργίας και πιο υγιή οικονομία με αυτάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης.Επιπλέον δε μετέτρεψαν , σε αντίθεση με τις ελληνικές κυβερνήσεις, τα χρέη προς ιδιώτες σε χρέη προς κράτη , ώστε να σώζουν χρεοκοπημένες τράπεζες φορτώνοντας το λαό τους με δανεικά.Η κυβερνητική όμως προπαγάνδα συνεχίζει ξεδιάντροπα από τη μια να τρομοκρατεί έναν εξουθενωμένο λαό κι από την άλλη να επικροτεί τους λογής απατεώνες ιδιώτες που εκβιάζουν ακόμη και κράτη με αποικιακού τύπου νομοθεσίες, όπως εξάλλου και αυτή του Αγγλικού Δικαίου που ισχύει με τη συμφωνία(!!!) της ελληνικής κυβέρνησης για κάποιο ποσό του ελληνικού χρέους.
Πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση με τη νίκη των κερδοσκόπων που απομυζούν χώρες φτωχές που θα επένδυαν σε σχολεία,νοσοκομεία,υποδομές...
Εντούτοις δε μας εκπλήσσει...

Και αφήνω τελευταίο το κυριότερο : την εκκωφαντική σιωπή για το έγκλημα στην Παλαιστίνη.Ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο με συγκεκριμένους υπεύθυνους, με κατά συρροήν δολοφόνους και επώνυμους συνεργάτες,συνεργούς και υποστηρικτές.
Και χειροκροτητές...
Αλλά στην περίπτωση Σαμαρά-Βενιζέλου δε μιλάμε για ευθεία απόδοση ευθυνών στους Ισραηλινούς όταν δεν εκφράστηκε ούτε το αυτονόητο, ο ξεκάθαρος αποτροπιασμός στο κατακρεούργημα χιλιάδων ανθρώπων. Στους εκατοντάδες θανάτους , στους χιλιάδες τραυματίες.Στο σφυροκόπημα σχολείων και νοσοκομείων.Στην επίθεση σε καταφύγια και σε υποδομές.
Δεν είναι βέβαια άλλο παρά αυτό που επιτρέπουν όταν δίνουν το ελεύθερο στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ να προπονείται στο θάνατο των αμάχων με ασκήσεις επί των εδαφών μας...
Αυτό που επιτρέπουν όταν σιωπούν μπροστά στις εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών και κρατούν ίσες αποστάσεις στο δημόσιο λόγο τους απέναντι στο θύτη και στο θύμα.
Αυτό που επιτρέπουν με το σκοταδισμό της ενημέρωσης που έχουν στήσει ως το κυριότερο έρεισμα της άθλιας πολιτικής τους.
Αυτό που επιτρέπουν χρόνια οι όποιες κυβερνήσεις με την ανοχή στα εγκλήματα κατά των λαών που διαπράττουν οι ΗΠΑ και οι ισχυροί της Ευρώπης.
Ο λαός μας όμως δεν έπεσε θύμα της φτηνής τους προπαγάνδας αυτή τη φορά. Θύματα κι εμείς οι ίδιοι των πολιτικών των ιδίων , που καταμετρούμε χιλιάδες νεκρούς από απελπισία και ανέχεια,νιώθουμε ακόμη πιο κοντά τον αδελφό λαό.

Η μνήμη εξάλλου πάντα βοηθά: Κύπρος,Σερβία,Αφγανιστάν...προδοσία του Οτσαλάν...
Και πρωταγωνιστές οι ίδιοι και οι επίγονοί τους...
Η αυλαία εντούτοις κάποτε πέφτει...
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.