Μια συνέντευξη τύπου που δεν είχε τίποτα κοινό με τα αναμασήματα των τετριμμένων πολιτικών, που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια, παρακολουθήσαμε χθες το απόγευμα στη ΔΕΘ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον δυναμισμό που την διακρίνει μετέδωσε την αισιόδοξη εκτίμησή της (που την συμμερίζονται οι ανυπότακτοι Έλληνες) ότι οι πολίτες δεν παρέδωσαν τα όπλα παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα να τους μπολιάσει την άποψη ότι "όλοι ίδιοι είμαστε", μνημονιακοί απ' ανάγκη που "γλύφουμε" τους δανειστές γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τα κινήματα μπορεί να ατόνισαν πρόσκαιρα αφού υπέστησαν την "αναβαθμισμένη εκδοχή του σοκ" αλλά δεν υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα ενάντια στους δοσίλογους κυβερνήτες του συμβιβασμού με τους τοκογλύφους.


Σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη  παρουσίαση των θέσεων η Πρόεδρος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ συνοδευόμενη στο πάνελ από δύο νέους ανθρώπους, τον Μιχάλη Χουρδάκη και Διαμαντή Καραναστάση, δεν έκανε τις στερεότυπες μακρόσυρτες και κουραστικές εισαγωγές αλλά προτίμησε να προβάλλει μια ΣΙΩΠΗΡΗ παρουσίαση εμπεριστατωμένων στοιχείων με τις ευθύνες για την ΕΛΣΤΑΤ, SIEMENS, Γερμανικές αποζημιώσεις, Δίστομο, Μνημόνια, Χρέος και να καλέσει τους ενεργούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΦΟΡΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.


Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν:
Ξεκάθαρα διαβεβαίωσε πως δεν έχουν μειωθεί οι αντιμνημονιακές φωνές στην Ελλάδα. Τα κινήματα δώσανε σημαντικούς και πρωτοφανείς μάχες ξεκινώντας από τις πλατείες και κατέβασαν κυβερνήσεις, μπορεί να εξαπατήθηκαν από μια ψευτοαριστερή κυβέρνηση αλλά οι πολίτες στάθηκαν όρθιοι με τράπεζες κλειστές, δώσανε συγκεκριμένη εντολή με το περήφανο ΟΧΙ 62% του δημοψηφίσματος που ο εξωνημένος Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ώρες καθώς προσδοκούσε κατ' ουσία το ΝΑΙ που ανέμενε και με το οποίο προφανώς είχε προκαταβολικά συνομολογήσει με τους εντολοδόχους του δανειστές.

Έτσι πούλησε το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων, όπως χωρίς περιστροφές έθεσε η Ζωή. Γι΄αυτό δεν εγγράφει στον προϋπολογισμό την λογιστική αποτύπωση του ποσού των 278 έως 340 δις, όπως έχει επίσημα εκτιμηθεί. Δίνει λοιπόν χρόνο στην Γερμανική κυβέρνηση ...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «αλγεινή» την πολιτική διαδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που τον κατηγόρησε πως ενώ δεσμεύτηκε από τον Ιανουάριο του '15 να υπογράψει την δικαστική απόφαση (που εκδόθηκε πριν 16 χρόνια) για τις αποζημιώσεις στα θύματα του Διστόμου δεν το έκανε αλλά έβαλε την υπογραφή του ώστε να γίνονται κατασχέσεις περιουσιών πολιτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Δεν παρέλειψε να ψέξει στελέχη του συστήματος όπως τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που η πρώτη  του ενέργεια ήταν να αποσύρει τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους από την ιστοσελίδα της Βουλής και να κηρύξει το πέρας των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας. Αυτές ήταν οι πρώτες ενέργειες της νεομνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα.

Λογική απόροια των παραπάνω είναι διαπίστωση που έκανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πως "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εξωνημένος πολιτικός ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές-εκβιαστές. Το στίγμα αυτό θα τον ακολουθεί για πάντα", όπως είπε.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι λειτούργησε σαν λαγός όταν δήλωσε προχθές ότι το χρέος δεν πρόκειται να ρυθμιστεί ως το 2018 και ότι "εμείς δεν θέτουμε το ζήτημα".

Ποιό θα είναι το μέλλον της αριστεράς

Στην παραπάνω ερώτηση η απάντηση που δόθηκε και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί είναι πως " Δεν θεωρώ ότι το στοίχημα είναι η αναστήλωση ή δικαίωση της αριστεράς. Θα πρέπει να είναι η αναστήλωση και δικαίωση της κοινωνίας. Η υπόθεση της αριστεράς έχει κηλιδωθεί από τα παραδείγματα του περασμένου καλοκαιριού και εντεύθεν. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη και στην αριστερά γι' αυτή την τραγική εξέλιξη.
Το πρώτο μέλημα και καθήκον μας είναι να συγκροτήσουμε ένα ευρύτατο  κοινωνικό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, πατριωτικό μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΜΥΝΑΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.  

Φορέας Δικαιοσύνης - Να πάνε φυλακή και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται

Έχει ήδη αναγγελθεί η δημιουργία φορέα Δικαιοσύνης με στόχο την αναζήτηση των ενόχων και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Επιτέλους να πάνε φυλακή όσοι ευθύνονται και να πληρώσουν αυτοί που πρέπει.

Αύριο 15 Σεπτέμβρη (Παγκόσμια Ημέρα Δικαιοσύνης) θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 - Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης). η ειδική ομάδα η οποία θα αναλάβει να τρέξει όλες τις νομικές ενέργειες για τη διαγραφή του χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και τη λογοδοσία όσων δεν έκαναν το χρέος τους για τα θέματα αυτά. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν για το θέμα της Siemens καθώς και της ΕΛΣΤΑΤ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.