Τεράστιο σκάνδαλο και νεκρική σιγή

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Στην πρόσφατη συναρπαστική συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας, για τη τρέχουσα κρίση μισελληνικής υστερίας του Ταγίπ Ερντογάν, τα αίτια και τα όρια επικινδυνότητάς της, ο στρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης, απάντησε και σε μιαν ερώτηση για τα ενδεχόμενα «αυτενέργειας» ορισμένων μυστικών υπηρεσιών. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική. Οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες ενεργούν πάντοτε κατά τις εντολές των οικείων κυβερνήσεων, εβεβαίωσε.

Την επομένη της συνεντεύξεως, από το θησαυροφυλάκιο παραβιασμένων αποκρύφων της Γουϊκιλήκς διοχετεύοντο στην διεθνή δημοσιότητα στοιχεία που σε εποχές ομαλής λειτουργίας του υποθετικού δημοκρατικού πολιτεύματος θα προκαλούσαν στη Γερμανία δημοσιογραφικό πάταγο και πολιτικό σεισμό, αφού απεκάλυπταν ότι η γερμανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών BND κατασκόπευε Γερμανούς πολίτες , επιχειρήσεις και κυβέρνηση για λογαριασμό της CIA !

Η είδηση ότι η εθνική μυστική υπηρεσία της Γερμανίας ενεργούσε ως πράκτορας ξένης δυνάμεως, στην οποία μετέδιδε μυστικά του κράτους, των επιχειρήσεων και Γερμανών πολιτών, διέπραττε δηλαδή εκ συστήματος το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας , περιέργως δεν συνετάραξε τις τρείς εξουσίες στη Γερμανία ούτε τις πειθαρχημένες ευαισθησίες των λειτουργών της λεγόμενης « 4ης Εξουσίας», των ΜΜΕ. Είναι αμφίβολο αν η είδηση δημοσιεύθηκε καν, οι ΄Ελληνες ανταποκριτές στην Γερμανία δεν μετέδωσαν την δημοσίευσή της, ούτε και η Ντώϋτσε Βέλλε την ανέφερε στα δελτία της.

Ο συγκλονισμός από τις αλλεπάλληλες τρομερές εκπλήξεις, το βρετανικό Brexit, το αμερικανικό «εκτόπλασμα» Τραμπ, η στροφή προς τη γαλλική εθνική χειραφέτηση, και η απειλή νέων ντόμινο σε Ιταλία και Αυστρία προφανώς επέβαλαν την αφύσικη γερμανική διακριτικότητα για τη κατά το δυνατό συγκάλυψη του τεράστιου εθνικού σκανδάλου, που αλλιώς κινδύνευε να ενισχύσει την τρομερή επιδημία του «λαϊκισμού»*, που απλωνόταν στη Δύση στις αρχές της τρίτης χιλιετίας, όπως η χολέρα στον Μεσαίωνα, απειλώντας τώρα ειδικώτερα τους φεουδάρχες, τους πρίγκιπες και το παγκόσμιο κονκλάβιο υπερεξουσίας

Η απάντηση του κ. Καλεντερίδη στην ερώτηση που του υποβλήθηκε, εν αγνοία των 2.000 εκρηκτικών κειμένων που αποκάλυπταν οι Γουϊκιλήκς, στηριζόταν στη θεμελιώδη αρχή λειτουργίας μιας εθνικής μυστικής υπηρεσίας και επαναλήφθηκε από τον Ελληνο-Αμερικανό Τζων Κυριακού, πρώην αναλυτή και πράκτορα της CIA, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Ρ.Τ.για την γερμανική εκτροπή από τον ιερό κανόνα.

Ο κ. Κυριακού, συνεργάτης τώρα του Αμερικανικού Ιδρύματος Πολιτικών Μελετών και της ηλεκτρονικής εφημερίδας Huffington Post, είχε καταδικαστεί και εξέτισε διετή φυλάκιση (2013-2015) επειδή έδωσε σε δημοσιογράφο την πληροφορία ότι τα βασανιστήρια με την μέθοδο του πνιγμού (wateboarding) συνεχίζονται.

Ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη, υπενθύμισε πόσο έξαλλη αναφέρθηκε να είναι η Φράου Μέρκελ όταν είχε αποκαλυφθεί ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες της και ρώτησε τον κ. Κυριακού πόσο ζημιογόνες είναι οι νέες αποκαλύψεις.

Τζων Κυριακού: Μια υπηρεσία κατασκοπείας – αδιάφορο ποιας χώρας- δεν θα πρέπει ποτέ, μα ποτέ να παρακάμπτει την εκλεγμένη ηγεσία της. Αυτό είναι σκάνδαλο και νομίζω καθ’ εαυτό επιζήμιο.Ο δημοσιογράφος ρώτησε τι υποδηλώνει για το σύνολο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και για το διεθνές κύρος της το γεγονός ότι η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, μιας ισχυρής χώρας που θεωρείται ηγέτιδα της Ευρώπης, παίρνει τις διαταγές της από την Ουάσιγκτων.

Ο κ. Κυριακού παρέκαμψε την ουσία της ερώτησης με διπλωματικό πλατειασμό για την μεγαλύτερη σημασία των αμερικανο-γερμανικών σχέσεων από την δράση της αμερικανικής κατασκοπείας, για να καταλήξει στη γνωμάτευση πως « όταν μια υπηρεσία κατασκοπείας παρακάμπτει την εκλεγμένη ηγεσία, τότε μπορεί να βασιλέψει το χάος.»|

Ο δημοσιογράφος επέμεινε: Είναι ευνόητο να θέλουν οι ΗΠΑ να κατασκοπεύουν εχθρικές χώρες, αλλά η Γερμανία είναι στενός σύμμαχος. Τι έχει να κερδίσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (των ΗΠΑ) κατασκοπεύοντας Αμερικανούς Πολίτες;

Τζων Κυριακού : Αυτό είναι το βρώμικο μικρό μυστικό αυτής της υπηρεσίας. Και βέβαια δεν είναι αποκλειστικότητα των ΗΠΑ, κάθε χώρα κατασκοπεύει κάθε άλλη χώρα. Αυτό πάει πίσω στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ κατασκοπεύει τους συμμάχους της, οι σύμμαχοι κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ, η Σοβιετική ΄Ενωση κατασκόπευε τους συμμάχους της και το αντίστροφο. Είναι κάτι που γίνεται, στη σκιά, δεν είναι πολύ ωραίο να μιλάμε γι’ αυτό, αλλά είναι μια πραγματικότητα του βίου.

Καταληκτική ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν ο ερωτώμενος νομίζει ότι από το αποκαλυπτόμενο σκάνδαλο θα επωφεληθούν οι εθνικιστές, Ευρωσκεπτικιστές και ¨Εναλλακτικοί» αντίπαλοι της Μέρκελ.

Τζων Κυριακού: Το νομίζω. Νομίζω πως είναι κάτι που πραγματικά προσφέρεται στις εθνικές οργανώσεις ή τα λαϊκιστικά * κινήματα –όχι μόνο στη Γερμανία αλλά ολούθε στην Ευρώπη. Βλέπουμε την άκρα δεξιά ενισχυόμενη σε μέρη όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, βεβαίως και η Γερμανία, ακόμη και οι Κάτω Χώρες. Είναι η ισχύουσα τάση αυτή την εποχή. Το είδαμε στις ΗΠΑ με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι έτσι απλά μια περαστική φαντασιοπληξία που καταλαμβάνει τους ψηφοφόρους: είναι ένα κίνημα που διασχίζει τα σύνορα…
--------

*Σημείωση Συντάκτη: «Λαϊκισμός», «Λαϊκιστικό»: Λέξεις του Οργουελιανού μετανεωτερικού λεξικού πολιτικών και δημοσιογραφικών θεραπόντων της παγκοσμιοποίησης, τροφίμων της Σχολής Σόρος. Προφανώς δάνειες από το γλωσσάριο της Μαρίας Αντουανέτας.
Με την χρήση τους, ο πολιτικός ή μέλος των κλαμπ της «ελίτ», από την περιωπή Λουδοβίκειας κοινωνικής και πνευματικής ευγένειας , προσδίδει στον αντίπαλο χαρακτηριστικά πρωτογονισμού, αμορφωσιάς, κακογουστιάς και χυδαιότητας -που θεωρεί ταυτιζόμενα με το λαϊκό στοιχείο. Η παλαιά διεθνής/ελληνική λέξη «Δημαγωγία», «Δημαγωγός», έχει εξορκισθεί με τον απήγανο, επειδή ακριβώς υποδηλοί την μεταμφιεσμένη με τον Οργουελιανό νεολογισμό των Σόρος, πραγματικότητα, του πολιτικού ή «διανοούμενου» σαλτιμπάγκου, εκμαυλιστή και υποκλοπέα της λαϊκής ψήφου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.