Την ανάγκη να κινήσουν οι δήμοι, το ταχύτερο δυνατό, τις διαδικασίες για τη δημιουργία οργανωμένων ελεγχόμενων χώρων προσωρινής αποθήκευσης στερεών ογκωδών αποβλήτων, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, σε σύσκεψη που είχε στην αντιπεριφέρεια με αντιδημάρχους καθαριότητας των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. Δρ. Ν. Τσοτσόλης, η προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. Ε. Μινοπούλου και οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας των Δήμων Δέλτα Δ. Καμανάς, Πυλαίας Γ. Μπαμπαράτσας, Θέρμης Σ. Σαμαράς, Κορδελιού – Εύοσμου, Γ. Μαξούρας, Βόλβης Γ. Μπουρλής και Δ. Κιτσάκης (ειδικός σύμβουλος), Λαγκαδά Η. Στόιος, Νεάπολης-Συκεών Θ. Κυζιρίδης, Ωραιοκάστρου Κ.Ιωσηφίδης, Χαλκηδόνας Βλ. Μωυσίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις αστυνόμευσης, ελέγχων και πολιτικής προστασίας Ελ. Κιοσέογλου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης ογκωδών αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, ενώ έγινε συζήτηση για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε δήμος. Επισημάνθηκε άλλωστε ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών αντικειμένων, πέραν του ότι δημιουργεί εστίες ρύπανσης ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Όσοι δήμοι δεν διαθέτουν, οφείλουν να προχωρήσουν στη χωροθέτηση και τη λειτουργία οργανωμένων Δημοτικών Χώρων Απόρριψης Ογκωδών Αντικειμένων, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της παράνομης απόρριψης από τους πολίτες σε ρέματα και σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Κώστας Γιουτίκας. Παράλληλα, ο κ. Γιουτίκας κάλεσε τους εκπροσώπους των δήμων να συνάψουν συμβάσεις με αδειοδοτημένες εταιρίες, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης Αποβλήτων για τη μεταφορά και απομάκρυνση των αντικειμένων αυτών από τους Δημοτικούς Χώρους Απόρριψης.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.