Πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας ζήτησαν χθες 33 Τούρκοι υπήκοοι που αποβιβάστηκαν το βράδυ στις Οινούσσες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους αιτούντες πολιτικό άσυλο βρίσκονται πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί και μία οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Όπως ισχυρίζονται κινδυνεύει η ζωή τους από το καθεστώς ανελευθερίας και διώξεων από τις Τουρκικές αρχές.

Ήδη έχουν σχηματισθεί δικόγραφα κι αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να προσαχθούν στην Εισαγγελέα Χίου.

Σε επικοινωνία μας με πρώην στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών (που για ευνόητους λόγους επιθυμούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους) ήταν κοινή σχεδόν η διαπίστωσή τους: "Η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, που πιθανότατα επιθυμεί την επιστροφή των τούρκων ακαδημαϊκών στην αγκαλιά του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν". Όσο δε για τους Παυλόπουλο, Τσίπρα και Κοτζιά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν (με την βοήθεια των σχετικών παπαγάλων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο) για να πείσουν τους Έλληνες για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της "ελληνοτουρκικής φιλίας", πολύ δύσκολα θα αποφύγουν να χαρακτηριστούν ως "συνεργάτες ενός πολιτικού δικτάτορα".

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.