Η υπερήφανη φιλελεύθερη αριστερά στην Ελλάδα, αποδείχθηκε, πέραν κάθε αμφιβολίας πλέον, η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Πέτυχε μέσω μιας  διαδικασίας απολύτως αντιαισθητικού γλειψίματος (: ingratiation) προς την τρόικα να εμφανίζεται «βασιλικότερη του βασιλέως» ως προς την άσκηση πολιτικής λιτότητας, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός πρωτογενούς υπερπλεονάσματος για το 2017 της τάξης του 4,2%, το οποίο γονατίζει την ελληνική εθνική οικονομία και την αγορά. Τους εργαζόμενους δεν τους γονατίζει απλώς, αλλά κυριολεκτικώς τους εξοντώνει.

«Ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να χαίρεται και τόσο» για το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπέρασε αισθητά τον στόχο του 1,75% που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές, επισημαίνει εύστοχα η εφημερίδα της προοδευτικής αριστεράς «Neues Deutschland». «Ως αριστερό κόμμα που είναι, αυτό θα πρέπει να τον βάλει σε σκέψεις». [Στη κυβέρνηση] «ίσως θα πρέπει να παραδεχθούν ότι το παράκαναν με την τακτική τους να εκπληρώνουν τις επιθυμίες των δανειστών και θα πρέπει να θυμηθούν γιατί είχαν εκλεγεί κάποτε: ως κοινωνική εναλλακτική ενάντια στην επιβολή της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων».

Είδες αναγνώστη μου πόσο «γλυκά» και κουλ μπορεί να περιγραφούν εθνικές τραγωδίες και κοινωνικά δράματα στα οποία με υπερδεξιό ταπεραμέντο πρωταγωνιστεί μια κυβέρνηση ριζοσπαστών αριστερών και ριζοσπαστών δεξιών; Το συγκεκριμένο υπερπλεόνασμα είναι προϊόν μιας υπερδεξιάς, ανάλγητης και ανεύθυνης, αν το μελετήσεις μεσο-μακροπρόθεσμα, πολιτικής.

Δεν θα μπω εδώ στον κόπο να αναλύσω τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες αυτής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής. Το κάνουν επαρκώς άλλοι στον ελληνικό και διεθνή Τύπο και εγώ δεν σε έχω συνηθίσει να επαναλαμβάνω έστω και απολύτως ορθές αναλύσεις άλλων. Συμφωνώ πως η συγκεκριμένη μορφή παραγωγής αυτού του υπερπλεονάσματος έχει τεράστιο κόστος για την ελληνική κοινωνία, ενώ «κοστίζει» δραματικά στην ανάπτυξη, περίπου 4% ετησίως μέχρι το 2022. Αυτό είναι έγκλημα με όρους κλασικών οικονομικών ή/και όρους του κεϋνσιανισμού… Θα ήταν μάλλον αστείο να αναφερθώ στην μαρξιστική προσέγγιση που αποτελούσε το alter ego του ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει στα πράγματα!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε το μοναδικό στην ιστορία της Ελλάδας. Όχι απλώς να ευημερούν τα νούμερα εις βάρος των ανθρώπων, αλλά να τρομάζουν τα ίδια τα νούμερα από την διάσταση του γλειψίματος και της υπερσυμμόρφωσης αριστερών στην πλέον αδέξια νεοδεξιά πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή μάλλον σε ολόκληρο τον κόσμο! Ε, πώς θέλεις να το κάνουμε πρωτοσέλιδο; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι νεοναζί που οργιάζουν στην Μυτιλήνη και αλλού για να μην αναγκαστούν οι εφημερίδες του προοδευτικού χώρου να «υμνήσουν» την μοναδική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα με όρους υπερπροσαρμογής στην πολιτική μεθοδολογία της τρόικας! Ξέρεις, για τους νεοναζί που τους αποκαλούν φασίστες, αλλά δεν τους ακουμπούν όσο κυβερνά η αριστερά! Θα απαιτηθεί η σύλληψή τους από τους σημερινούς κυβερνώντες μόλις αυτοί καθίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης! Σήμερα ο προοδευτικός / αριστερός Τύπος, ο οποίος υποστηρίζει την κυβέρνηση, προέβη σε μια ακόμη άσκηση αντιπολίτευσης!

Όχι, δεν ντρέπονται! Η αριστερά που δεν ντρέπεται είναι ντροπή της ιστορίας που κάποτε εκδικήθηκε και θα το ξανακάνει σε άλλο μέγεθος, σε άλλους και ίσως για διαφορετικό λόγο, αλλά μάλλον εξίσου εξευτελιστικά. Απλώς δεν ντρέπονται! Μόνον τα ευημερούντα νούμερα του πλεονάσματος κοκκινίζουν από ντροπή στη σημερινή Ελλάδα!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.