Ένα πολύ αγαπητό και προβεβλημένο μέλος της τοπικής κοινωνίας του Θερμαϊκού, όπως και της Κεντρικής Μακεδονίας, έφυγε από τη ζωή, σήμερα 17/11 στις 07:00 και σε ηλικία 54 ετών. Η περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη, έχασε τη μάχη αφού πάλεψε επί μακρόν με την επάρατη νόσο.

Η Ιωάννα Τζάκη, νέο άτομο επικοινωνιακό, ευφυές και ιδιαίτερα αγαπητό κέρδιζε με την πρώτη κουβέντα  φίλους κι αντιπάλους. Γεννημένη στη Μηχανιώνα αποφοίτησε ως αριστούχος από το Οικονομικό Τμήμα της ΝΟΕ του ΑΠΘ και μιλούσε Αγγλικά και Ιταλικά. Αφήνει συντετριμμένους την κόρη της, τους γονείς της και τους συγγενείς της στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η Ιωάννα Τζάκη εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος, για πρώτη φορά το 1998, και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς στα σχήματα της αυτοδιοίκησης Β' βαθμού κατά τα έτη 2002, 2006, 2010 και 2014. Το 2014 ανέλαβε την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας μετά από απόφαση του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, θέση την οποία υπηρετούσε μέχρι και πριν από δύο χρόνια. Νωρίτερα, η Ι. Τζάκη είχε διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Βιομηχανίας, ενώ κατείχε, επί σειρά ετών, θέση στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στις 15:00, στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Πέραν των παραπάνω, η Ι. Τζάκη υπηρέτησε και τις παρακάτω θέσεις:

Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσ/νίκης

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Ορυκτού Πλούτου

Μέλος του Δ.Σ. της Α.Ν.Ε.Θ.(Αναπτυξιακή Ν.Θεσ/νίκης- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.)

Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης-Μακεδονικών Τεμπών

Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα

Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανάπτυξης

Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.Ε.

Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας(NOESIS)

Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Τ.Α.(Πληροφόρηση, Επιμόρφωση, Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε.)

Mέλος του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής του Κογκρέσου

Μέλος της Επιτροπής Παιδείας & Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.