του Δρ. Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς

[ Στο κατωτέρω, εκρηκτικά ειρηνόφιλο, άρθρο του, ο Αμερικανός καθηγητής, συγγραφέας και πρώην υπουργός των Οικονομικών, εισηγείται σε Μόσχα και Πεκίνο δραστική συνταγή οικονομικών αντιμέτρων που θα παραλύσουν την Δυτική επιθετικότητα, θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ και θα ματαιώσουν τα σχέδια αιφνιδιαστικής πυρηνικής επίθεσης,  χωρίς να πέσει ούτε ένας πύραυλος, ούτε μια τουφεκιά.  Χωρίς αυτά τα μέτρα- γράφει- θανάσιμος κίνδυνος  απειλεί όχι μόνο Ρωσία και Κίνα, αλλά επίσης τους Αμερικανούς και τον κόσμο ολόκληρο.]  

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Η σύγκρουση που προκάλεσε η Ουάσιγκτων με τη Ρωσία είναι παράτολμη και ανεύθυνη. Μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Στην πραγματικότητα η Ουάσιγκτων προετοιμαζόταν για πυρηνικό πόλεμο από την εποχή της κυβέρνησης Τζωρτζ Μπους.
Η Ουάσιγκτων αναθεώρησε το αμερικανικό πολεμικό δόγμα για να εισαγάγει την έναρξη πολεμικής σύρραξης με μια πρώτη πυρηνική επίθεση.
Η  Ουάσιγκτων εγκατέλειψε τη Συνθήκη για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους για να μπορεί να παράγει και να εγκαθιστά αντιβαλλιστικούς πυραύλους που προορίζονται να εμποδίσουν ένα πλήγμα αντιποίνων κατά των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτων έχει προγραμματίσει να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα σύνορα της Ρωσίας και δαιμονοποιεί την κυβέρνηση της Ρωσία με ψεύτικες κατηγορίες.
΄Οταν τα  καθεστώτα Μπους και Ομπάμα καταργούσαν τις ασφαλιστικές δικλίδες πού είχαν τοποθετηθεί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης ενός πυρηνικού πολέμου καμιά διαμαρτυρία δεν ακούσθηκε από το αμερικανικό κοινό ή από τα ΜΜΕ. Ούτε τα υποτελή ευρωπαϊκά κράτη ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας.
Η εκστρατεία της Ουάσιγκτων για την ηγεμονία έχει φέρει στον κόσμο την πυρηνική παραφροσύνη. Η Μόσχα και το Πεκίνο αντιλαμβάνονται πως είναι οι στόχοι της Ουάσιγκτων. ΄Οπως εξηγεί ο Larchmonter The Double Helix: China-RussiaBy Larchmonter 445 (24/12/14) η Ρωσία και η Κίνα ενοποιούν τις οικονομικές και στρατιωτικές δυνστότητές τους για να αμυνθούν σε επίθεση της Ουάσιγκτων.
Η δαιμονοποίηση από την Ουάσιγκτων του Σαντάμ Χουσείν, του Καντάφι και του ΄Ασσαντ ήταν τα πρελούδια των στρατιωτικών επιθέσεων κατά του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας. Υπό το φως αυτών των προηγουμένων, είναι λογικό να αντιμετωπίζεται η δαιμονοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προοίμιο στρατιωτικής δράσης.
Η Ρωσία δεν είναι Ιράκ, Λιβύη ή Συρία. Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα ορίζει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε απάντηση πυρηνικής ή και συμβατικής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας. Το ότι ο κόσμος μένει σιωπηλός ενώ η αλαζονεία της Ουάσιγκτων προκαλεί Αρμαγεδδώνα τηλεγραφεί απόλυτη πολιτική χρεωκοπία. Που είναι οι φωνές προστασίας της ανθρωπότητας;
Οι Προοπτικές του Νέου Χρόνου
Η Ουάσιγκτων προπαράσκευασε το 2015 να είναι ένας χρόνος σύγκρουσης. Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή.
Η Ουάσιγκτων είναι η αιτία της σύγκρουσης, η οποία ζημωνόταν πολύ καιρό. Η Ρωσία ήταν πολύ αδύνατη να αντιδράσει όταν το καθεστώς Κλίντον ωθούσε το ΝΑΤΟ στα σύνορά της και επετίθετο παράνομα στη Γιουγκοσλαβία, κατακερματίζοντας τη χώρα σε μικρά, εύκολα ελεγχόμενα, κομάτια. Η Ρωσία ήταν επίσης πολύ αδύνατη να αντιδράσει όταν το καθεστώς του Τζωρτζ Μπους αποσυρόταν από την Συνθήκη των Αντιπυραύλων και αναλάμβανε να τοποθετήσει αντιπυραυλικές βάσεις στα σύνορα της Ρωσίας. Η Ουάσιγκτων έλεγε ψέματα στη Μόσχα πως σκοπός των αντιπυραύλων ήταν να προστατεύσουν την Ευρώπη από τους ανύπαρκτους πυρηνικούς δι-ηπειρωτικούς πυραύλους του Ιράν. Αλλά η Μόσχα καταλάβαινε ότι σκοπός των αντιπυραυλικών βάσεων ήταν να υποβαθμίσουν το πυρηνικό αποτρεπτικό όπλο της Ρωσίας, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα της Ουάσιγκτων να εκβιάσει τη Ρωσία να δεχθεί συμφωνίες πού υποσκάπτουν τη ρωσική κυριαρχία.
΄Εως το καλοκαίρι του 2008 η Ρωσία είχε ανακτήσει τη δύναμή της. Με εντολές της Ουάσιγκτων ο  στρατός της Γεωργίας, εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επιτέθηκε κατά της αποσχισθείσας ανεξάρτητης Νότιας  Οσετίας τις πρώτες ώρες της 8 Αυγούστου, σκοτώνοντας Ρώσους ειρηνευτές και άμαχο πληθυσμό. Μονάδες των ρωσικών δυνάμεων αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες, ο Γεωργιανός στρατός σαρρώθηκε και νικήθηκε. Η Γεωργία ήταν και πάλι στα χέρια των Ρώσων, εκεί που βρισκόταν, ως επαρχία, τον 19ο και τον 20ό Αιώνα.
Ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε κρεμάσει τον Μιχαήλ Σαακασβίλι, το αμερικανικό ανδρείκελο που είχε στηθεί ως πρόεδρος της Γεωργίας από την «ροζ επανάσταση, που είχε υποκινήσει η Ουάσιγκτων και να είχε επανεντάξει τη Γεωργία στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αντίθετα, διαπράττοντας στατηγικό λάθος, η Ρωσία απέσυρε τις δυνάμεις της, αφήνοντας το καθεστώς μαριονέτα της Ουάσιγκτων στην εξουσία, για να προκαλεί κι’ άλλες ιστορίες στη Ρωσία.
Η Ουάσιγκτων ασκούσε σκληρές πιέσεις για να εντάξει τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ και να εγκαταστήσει έτσι περισσότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα της Ρωσίας. Αλλά τότε η Μόσχα θεωρούσε την Ευρώπη περισσότερο ανεξάρτητη από την Ουάσιγκτων από όσο είναι και στηριζόταν στις καλές σχέσεις με την Ευρώπη για να κρατήσει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έξω από τη Γεωργία.
Σήμερα η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει πια καμιά ψευδαίσθηση ότι η Ευρώπη είναι ικανή για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διακήρυξε δημόσια ότι η Ρωσία διδάχθηκε πως διπλωματία με την Ευρώπη στερείται νοήματος, επειδή οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αντιπροσωπεύουν τά συμφέροντα της Ουάσιγκτων, όχι της Ευρώπης. Ο υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ αναγνώρισε πρόσφατα ότι το καθεστώς της Ευρώπης ως κατεχόμενου κράτους κατέστησε σαφές στους Ρώσους ότι οι ρωσικές χειρονομίες καλής θελησης δεν μπορούν να παράξουν διπλωματικά αποτελέσματα.
Με την κατάρρευση της ρωσικής ψευδαίσθησης ότι η διπλωματία με τη Δύση μπορεί να αποφέρει ειρηνικές λύσεις, εμπεδώθηκε ο ρεαλισμός, ενισχυμένος από την δαιμονοποίηση του Βλαδίμηρου Πούτιν από την Ουάσιγκτων και τα υποτελή σ’ αυτήν κράτη. Η Χίλλαρυ Κλίντον αποκάλεσε τον Πούτιν νέο Χίτλερ. Ενώ η Ουάσιγκτων ενσωματώνει πρώην συστατικά τμήματα της ρωσικής και της σοβιετικής αυτοκρατορίας στη δική της αυτοκρατορία και βομβαρδίζει επτά χώρες, ταυτόχρονα ισχυρίζεται πως ο Πούτιν ασκεί επιθετική δράση και σχεδιάζει να ανασυστήσει τη σοβιετική αυτοκρατορία. Η Ουάσιγκτων εξοπλίζει το νεο-ναζιστικό καθεστώς που ο Ομπάμα εγκατέστησε στην Ουκρανία, ενώ ασύστατα ισχυρίζεται πως ο Πούτιν εισέβαλε και προσάρτησε ουκρανικές επαρχίες. ΄Ολα αυτά τα ασύστολα ψεύδη αναπαράγονται και επαναλαμβάνονται από την εκπορνευόμενη Δυτική δημοσιογραφία. Ούτε ο Χίτλερ δεν διέθετε τόσο πειθήνια ΜΜΕ όπως η Ουάσιγκτων.
Κάθε διπλωματική προσπάθεια της Ρωσίας ανασχέθηκε από την Ουάσιγκτων και κατέληξε σε μηδενικό αποτέλεσμα. ΄Ετσι, η πραγματικότητα αναγκάζει τώρα τη Ρωσία να επικαιροποιήσει το στρατιωτικό δόγμα της. Το νέο δόγμα, που εγκρίθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, ορίζει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συναποτελούν μια μείζονα στρατιωτική απειλή  για την ύπαρξη της Ρωσίας ως κυρίαρχου ανεξάρτητου κράατους.
Το ρωσικό έγγραφο επικαλείται το στρατιωτικό δόγμα της Ουάσιγκτων περί Προληπτικής Πυρηνικής Επίθεσης, την ανάπτυξη αντι-βαλλιστικών πυραύλων, την διόγκωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και την πρόθεση της ανάπτυξης Διαστημικών ΄Οπλων, ως σαφείς ενδείξεις ότι η Ουάσιγκτων προετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία.
Η Ουάσιγκτων διεξάγει επίσης οικονομικό και πολιτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, επιχειρώντας να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της με οικονομικές κυρώσεις και επιθέσεις κατά του ρουβλίου. Το ρωσικό έγγραφο επισημαίνει ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει Δυτικές απειλές για ανατροπή καθεστώτος, με                                «ενέργειες που αποβλέπουν στην βιαία μεταβολή της ρωσικής συνταγματικής τάξεως, την αποσταθεροποίηση του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και την αποδιοργάνωση της λειτουργίας  των κυβερνητικών σωμάτων, των κρισίμων πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και της πληροφοριακής υποδομής της Ρωσίας.»
Η άφρων επιθετική πολιτική της Ουάσιγκτων εναντίον της Ρωσίας αναζωπύρωσε τον συναγωνισμό των πυρηνικών εξοπλισμών. Η Ρωσία κατασκευάζει νέα συστήματα Δι-ηπειρωτικών Πυραύλων και το 2016 θα αναπτύξει οπλικά συστήματα προορισμένα να εξουδετερώσουν το αμερικανικό σύστημα Αντι-πυραύλων. Εν ολίγοις, οι πολεμοκάπηλοι που κυβερνούν στην Ουάσιγκτων έβαλαν τον κόσμο στον δρόμο του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα.
Η ρωσική και η κινεζική κυβέρνηση καταλαβαίνουν αμφότερες πως η ύπαρξή τους απειλείται από τις ηγεμονικές βλέψεις της Ουάσιγκτων. Ο Λάρτσμόντερ αναφέρει ότι για να εξουδετερώσουν τά σχέδια της Ουάσιγκτων, οι κυβερνήσεις Ρωσίας και Κίνας αποφάσισαν να ενοποιήσουν τις οικονομίες τους και να συνενώσουν τα στρατιωτικά αρχηγεία τους. Από τώρα και στο εξής Ρωσία και Κίνα πηγαίνουν μαζί στο οικονομικό και στο στρατιωτικό μέτωπο.
Η ενότητα της ΄Αρκτου με τον Δράκοντα υποβιβάζει το τρελλό όνειρο των νεοσυντηρητικών για «έναν Αμερικανικό Αιώνα», σε μια επικίνδυνη ανοησία.Κατά την διατύπωση του Λαρτμόντερ, «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα χρειασθουν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να νικήσει την Κίνα-Ρωσία, και κατά που δείχνουν όλα τα σημάδια ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι παραστάτης της ΄Αρκτου και της ορθόδοξης πίστης της. Δεν υπάρχει όπλο, στρατηγική ή τακτική, που μπορεί να φανταστεί κανείς στο ορατό μέλλον, που να βλάψει μια από αυτές τις ανερχόμενες οικονομίες τώρα που είναι ζευγάρι.»
Ο ίδιος βλέπει ελπίδα στη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που δημιούργησε η συνταύτιση Ρωσίας και Κίνας. Δεν θα το αμφισβητήσω. Αλλά εάν οι αλλαζόνες νεοσυντηρητικοί αντιληφθούν πως η ηγεμονική πολιτική τους δημιούργησε έναν εχθρό στον οποίο η Ουάσιγκτων δεν μπορεί να υπερισχύσει, θα ωθήσουν για ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, προτού η ενοποιημένη ρωσο-κινεζική στρατιωτική διοίκηση είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Για να προλάβουν μιαν ύπουλη πυρηνική επίθεση, Ρωσία και Κίνα θα πρέπει να λειτουργούν σε πλήρη πυρηνικό συναγερμό.
H αμερικανική οικονομία –στην πραγματικότητα το σύνολο της δυτικότροπης οικονομίας, από την Ιαπωνία στην Ευρώπη- είναι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Από την απαρχή της οικονομικής κατηφόρας πριν εφτά χρόνια, η όλη Δυτική οικονομική πολιτική μεταστράφηκε σε στήριξη λίγων υπερμεγέθων τραπεζών, κρατικού χρέους και του δολαρίου. Με αποτέλεσμα οι ίδιες οι οικονομίες, και η ικανότητα των λαών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση επιδεινώθηκαν.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές βασίζονται στη τεχνική της χειραγώγησης, όχι στους θεμελιώδεις κανόνες λειτουργίας. Η χειραγώγηση δεν έχει βάσεις αντοχής. Με την έκρηξη του χρέους, τα αρνητικά επιτόκια  είναι ανοησία. Καθώς τα πραγματικά καταναλωτικά εισοδήματα, η πραγματική καταναλωτική πίστωση και οι πραγματικές λιανικές πωλήσεις βρίσκονται σε στασιμότητα ή σε πτώση, το χρηματιστήριο είναι μια φούσκα. Ενώ η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο για την ρύθμιση διεθνών λογαριασμών, ενώ η Ρωσία αναπτύσει ένα υποκατάστατο του νομισματικού συστήματος SWIFT , οι BRICS αναπτύσουν οργανισμούς αντικατάστασης του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας και μαζί με άλλες χώρες δημιουργούν τα δικα τους συστήματα πιστωτικής κάρτας και ΄Ιντερνετ, το αμερικανικό δολάριο, μαζί με το Ιαπωνικό γιέν και τα ευρωπαϊκά νομίσματα, που τυπωνονται για να στηρίξουν την ανταλλακτική αξία του δολαρίου, θα μπορούσαν να υποστούν μια δραματική υποτίμηση, η οποία θα καθιστούσε τον  -εξαρτημένο από εισαγωγές- Δυτικό κόσμο δυσλειτουργικό.
Κατά τη γνώμη μου, Ρώσοι και Κινέζοι άργησαν να αντιληφθούν το κακό που έχει κυριεύσει την Ουάσιγκτων. Κατά συνέπεια οι δυο χώρες κινδυνεύουν να υποστούν πυρηνική επίθεση πρίν από την επιχειρησιακή ικανότητα της ενοποιημένης άμυνάς τους. ΄Οπως η Δυτική οικονομία είναι ένα κάστρο από τραπουλόχαρτα, η Ρωσία και η Κίνα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάρρευση της Δυτικής οικονομίας προτού οι νεοσυντηρητικοί μπορέσουν να οδηγήσουν τον κόσμο στον πόλεμο. Καθώς η επίθεση της Ουάσιγκτων κατά των δύο χωρών είναι ξεκάθαρη, η Ρωσία και η Κίνα έχουν κάθε δικαίωμα να εφαρμόσουν τα ακόλουθα αμυντικά μέτρα:
Εφ όσον ΗΠΑ και ΕΕ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Ρωσία μπορεί να ισχυρισθεί ότι καταστρέφοντας τη ρωσική οικονομία η Δύση στέρησε από τη Ρωσία την δυνατότητα να ξεπληρώσει τα χρέη της στις Δυτικές τράπεζες. Αν αυτό δεν συντρίψει τις ισχνές σε κεφάλαια τράπεζες της ΕΕ, η Ρωσία μπορεί να ανακοινώσει ότι εφ’ όσον το ΝΑΤΟ ορίζεται επίσημα από το ρωσικό αμυντικό δόγμα ως εχθρός του ρωσικού κράτους, η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να στηρίζει την εκστρατεία του ΝΑΤΟ κατά του ρωσικού κράτους πουλώντας φυσικό αέριο στά μέλη του ΝΑΤΟ. Εάν το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η διόγκωση της ανεργίας και οι πτωχεύσεις των τραπεζών δεν οδηγήσουν στη διάλυση του ΝΑΤΟ και έτσι στην εξουδετέρωση της απειλής, τότε μπορούν να δράσουν οι Κινέζοι.
Οι Κινέζοι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους ένα μεγάλον όγκο χρηματοπιστωτικών τίτλων με ρήτρα δολαρίου. Καθώς οι Τράπεζες Χρυσού, ως πράκτορες της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ( FED) ρίχνουν τεχνητά την τιμή του χρυσού, πουλώντας μαζικά, σε νεκρές νυκτερινές ώρες του χρηματιστηρίου, χάρτινα δικαιώματα μελλοντικής ανάληψης χρυσού, χωρίς αντίκρυσμα, η Κίνα μπορεί να πουλήσει αντίστοιχα μεγάλες μάζες αμερικανικά ομόλογα σε λίγα λεπτά της ώρας. Εάν η FED τυπώσει γρήγορα την τεράστια ποσότητα δολαρίων για να αγοράσει τα χρεώγραφα για να μην καταρρεύσει ο πύργος από τραπουλόχαρτα, τότε οι Κινέζοι μπορούν αυτον τον ποταμό αμερικανικών δολαρίων που εισέπραξαν για τα αμερικανικά ομόλογα, να τον ρίξουν στην διεθνή αγορά. Και ενώ η FED μπορεί να τυπώνει δολάρια για να αγοράζει τα αμερικανικά ομόλογα, δεν μπορεί να τυπώσει ξένα νομίσματα για να αγοράζει δολάρια.
΄Ετσι το δολάριο θα κατέρρεε και μαζί με αυτό η εξουσία του ηγεμόνα. Ο πόλεμος θα τελείωνε χωρίς νά πέσει πύραυλος ή τουφεκιά.
Κατά τη γνώμη μου, η Ρωσία και η Κίνα το χρωστούν στον κόσμο να εμποδίσουν τον πυρηνικό πόλεμο που σχεδιάζουν οι νεοσυντηρητικοί, απλώς απαντώντας με τον ίδιο τρόπο στον οικονομικό πόλεμο της Ουάσιγκτων. Η Ρωσία και η Κίνα κρατούν τα καλά χαρτιά. ΄Οχι η Ουάσιγκτων.
Η Ρωσία και η Κίνα δεν πρέπει να προειδοποιήσουν. Πρέπει απλώς να δράσουν. Και μάλιστα αντί για βήμα-βήμα, Ρωσία και Κίνα πρέπει ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουν τα αντίμετρα. ΄Οταν τέσσερεις αμερικανικές τράπεζες κατέχουν παράγωγα συνολικού ύψους που αντιστοιχεί σε πολλαπλάσιο του παγκόσμιου ακαθάριστου εισοδήματος, η χρηματοπιστωτική έκρηξη θα είναι ισοδύναμη με πυρηνικής βόμβας. ΟΙ ΗΠΑ και η ΕΕ θα έχουν τελειώσει και ο κόσμος θα έχει σωθεί.

Ο Λάρτσμοντερ ίσως έχει δίκηο. Το 2015 μπορεί να είναι ένας πολύ καλός χρόνος, αλλά θα απαιτηθούν προληπτικές οικονομικές κινήσεις από τη Μόσχα και το Πεκίνο. Το σημερινό σχέδιο του Πούτιν φαίνεται να είναι να γυρίσει τη ράχη του στη Δύση, να αγνοήσει τις προκλήσεις και να συνταυτίσει τα ρωσικά στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα με της Ασίας. Αυτή είναι μια ανθρωπιστική και λογική γραμμή δράσεως, αλλά αφήνει τη Δύση ξένοιαστη και ανενόχλητη στις οικονομικές αναπηρίες της. Μια ανενόχλητη Δύση παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος όχι μόνο για τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά επίσης για τους Αμερικανούς και τον κόσμο ολόκληρο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.