Στις 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη οι από αέρος εμβολιασμοί κατά της λύσσας για τις κόκκινες αλεπούδες. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι πτήσεις αεροπλάνων θα ξεκινήσουν από την αερολέσχη της Ξάνθης και σε διάστημα έξι έως οκτώ ημερών θα καλυφθούν όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, στο χρονικό διάστημα 17-19 Οκτωβρίου στόχος είναι να πετάξουν αεροπλάνα στην αερολέσχη Παναγίτσας Εδέσσης και με πτήσεις επτά έως εννέα ημερών να καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βορειοδυτικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εφόσον το επιτρέπουν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κατόπιν, στις 26-27 Οκτωβρίου στόχος είναι να μετακινηθούν αεροπλάνα στην αερολέσχη Τερψιθέας Λάρισας και με πτήσεις πέντε-επτά ημερών να καλυφθούν οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχεδόν όλη η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το νότιο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.

Τέλος, από την αερολέσχη Αγρινίου αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις στις 2-3 Νοεμβρίου και με πτήσεις διάρκειας τριών έως πέντε ημερών να ολοκληρωθεί το εμβολιακό πρόγραμμα σε περιοχές των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και μικρά τμήματα των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η Περιφέρεια συνιστά να αποφεύγεται η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια ενώ σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει. Αν χρειαστεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα. Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο-δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα υγείας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

 1. Και μιας και μιλάμε για αλεπούδες…
  Ο αλεξ που λέτε, αγαπούσε την αλεπού του. Την φρόντιζε, μα κι ΄αυτή ήταν δίπλα του πάντα. Κέρβερος μιλάμε ! Καλά, ας μην υπερβάλλουμε… σαν «κέρβερος» λοιπόν. Έκανε «ανάκριση» τον κάθε έναν που ήθελε να δει τον σεφ. Έτσι «καθάριζε» κάθε ανεπιθύμητο, βαρετό και κάθε άλλον που είχε προσωπικό νταλγκά και ήθελε «σπρωξιματάκι» η υπόθεσή του ή έστω ζητούσε μόνον ακρόαση από τον αλεξ. Συνηθίζεται αυτό στην Ελλάδα μας, αφού στις δημόσιες υπηρεσίες η μέρα αρχίζει και τελειώνει με το «ζαμάν φου». Το «ζαμάν φου», που όμως δεν εκστομίζουν ποτέ οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν πρόκειται για αύξηση μισθού…
  Και επειδή ο δήμαρχος ήταν «πολυάσχολος» (ευκαιρία ενός κουίζ για δημότες: Με τι άραγε ήταν πολυάσχολος; Το ευρόν δημοτόπουλο του Δ. Θερμαϊκού, θα πληροφορηθεί τι κερδίζει μετά την απάντηση που θα
  δώσει )η συνεργασία πήγαινε ρολόϊ.

  Κάποτε λοιπόν, ενώ ο αλεξ έτρωγε, η αλεπού ρίχνει ένα σάλτο και αρπάζει απ΄ το χέρι του ένα καλό κομμάτι κρέας.
  «Μη μωρή! Θα τρως μόνο ότι σου δίνω εγώ !» πρόσταξε ο αλεξ. Είχε τον λόγο του που φώναξε έτσι στην «κυρά-Μάρω» του. Τι έγινε; Είχε δει επάνω στο κρέας μπλε ίχνη από μια επικίνδυνη ουσία που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες όταν έκαναν «μίζα-νπλι»…
  Τελικά η αλεπού, δεν έδωσε σημασία στο αφεντικό της. Πήγε σε μια γωνιά και έφαγε με όρεξη το κρέας. Δεν έπαθε απολύτως τίποτε. Είχε συνηθίσει ο οργανισμός της σε τέτοια "δηλητήρια"…!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.