του ακτιβιστή

Αρχή παραμυθιού καλησπέρα σας. Κάπως έτσι ξεκινούσε τα παραμύθια η γιαγιά.
Σήμερα όμως δεν είχαμε παραμύθι, ούτε παραμυθάδες, αλλά ήταν η επίσημη ΠΡΩΤΗ, όπως το κρίναμε, της εκλογικής περιόδου στο Δήμο Θερμαϊκού.
Δύο προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις, των κύριων διεκδικητών - για κάποιους - του δημαρχιακού θώκου, την ίδια ώρα και σε λιγότερα από 4 χιλιόμετρα απόσταση η μία από την άλλη.
Επισκεφθήκαμε και τις δύο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε.

Παρουσίαση υποψηφίων Γιώργου Τσαμασλή


Με προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 11 πμ μας έκανε εντύπωση πως υπήρχαν γύρω στα 15 νεαρά άτομα μία τουλάχιστον ώρα νωρίτερα στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ στους Ν. Επιβάτες, όπου και η εκδήλωση.
Γεγονός που μας δημιούργησε την εντύπωση πως θα υπήρχε μεγάλη προσέλευση φίλων του συνδυασμού "Θερμαγικός".
Στην επίσκεψή μας όμως στην αίθουσα, λίγο μετά τις 11.30, κατά την ώρα που ανακοινώνονταν τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, δεν διαπιστώσαμε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση.
Η αίθουσα των συνεδριάσεων του ΔΣ, ως γνωστόν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ήταν γεμάτη, δεν θα λέγαμε ασφυκτικά, και δεν υπήρχε κόσμος έξω από την αίθουσα. Ενθουσιασμός επικρατούσε μεταξύ των παρευρισκομένων.
Κάναμε το φωτορεπορτάζ μας που σας παρουσιάζουμε.
Δεν έχουμε την λίστα των υποψηφίων, την οποία πιθανολογούμε πως θα ανακοινώσει με δελτίο τύπου ο επικεφαλής και την οποία θα δημοσιεύσουμε.
Δεν γνωρίζουμε αν οι προσδοκίες του συνδυασμού ήταν αυτές που διαπιστώσαμε, όσον αφορά την προσέλευση, έναν ουδέτερο όμως παρατηρητή μάλλον δεν θα τον ικανοποιούσε.


Παρουσίαση υποψηφίων Γιάννη Μαυρομάτη


Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στο ΚΑΠΠΑ. Πλήρης όλος ο αύλειος χώρος και το πάρκινγκ με αυτοκίνητα που έφταναν μέχρι και τον εξωτερικό δρόμο του συγκροτήματος.
Φτάσαμε γύρω στις 12 και μόλις είχε αρχίσει η διαδικασία με προβολή βίντεο και την ομιλία του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη. Το αμφιθέατρο ήταν πλήρες από φίλους της παράταξης ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, οι οποίοι όρθιοι είχαν κατακλύσει τα πλαϊνά των καθισμάτων και πολλοί βρισκόταν στο φουαγιέ αλλά και στον εξωτερικό χώρο.
Ο ενθουσιασμός ήταν φανερός και ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ήταν περισσότεροι από ενενήντα με εκατό, αν εκτιμήσαμε σωστά.
Σημειώσαμε πολλές ενδιαφέρουσες παρουσίες αλλά εκείνη που μας έκανε εντύπωση περισσότερο από όλες ήταν αυτή αυτοδιοικητικού που τον συναντήσαμε πριν στην παρουσίαση Τσαμασλή και λίγη ώρα μετά τον ανακοίνωσαν και στην παρουσίαση Μαυρομάτη.

Δεν θα πούμε άλλα. Δεν θα σχολιάσουμε τις υποψηφιότητες που θα φροντίσουμε να το κάνουμε όταν έχουμε στα χέρια μας τις πλήρεις λίστες. Θα ευχηθούμε καλή συνέχεια στον προεκλογικό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως στους ικανότερους, δημιουργικότερους και με φαντασία και αγάπη για τον τόπο υποψηφίους.
Μπορείτε να σχηματίσετε γνώμη, πέρα από τα γραφόμενά μας. Κυρίως από το πλούσιο φωτορεπορτάζ μας.










































Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.