Να συμφωνήσουμε πως πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η καθαριότητα του δήμου (του κάθε δήμου !!!).

Να συμφωνήσουμε όμως πως καθαρός δήμος δεν σημαίνει τα σκουπίδια να φύγουν και να δημιουργήσουν νέες χωματερές.

Γράφαμε τις προάλλες για τα 400.000€ που δίνονται από την ΠΚΜ στο δήμο Θερμαϊκού για την απομάκρυνση των ογκωδών (εδώ). Τα χρήματα αυτά όμως που σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Θερμαϊκού έρχονται στον Θερμαϊκό εξαιτίας "και των φιλικών σχέσεων Τσαμασλή με Τζιτζικώστα" μαθαίνουμε πως προέρχονται (σύμφωνα με ασφαλείς αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας) από κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών για αποκατάσταση της χωματερής των Ρομά. Να σημειώσουμε εδώ πως κακώς ονοματοδοτείται η χωματερή των τσαϊριών από τους Ρομά, γιατί είναι γνωστό πως οι πάντες ξεφόρτωναν ΜΑΖΙΚΑ μπάζα, ογκώδη και σκουπίδια στον "φιλόξενο" χώρο γύρω από τον καταυλισμό τους. Ιδιώτες, δήμοι και οι ρομά.

Μέχρι εδώ καλά. Θα μπορούσε να πει κανείς, και τί πειράζει αν ο Δήμαρχος εκμεταλλεύεται το σχετικό κονδύλι και παράλληλα καθαρίζει τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες από το σκουπιδαριό.
Θα λέγαμε πως καλά κάνει.

Αλλά μαθαίνουμε, με επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε πως τα ογκώδη απομακρύνονται με φορτηγά του δήμου και ρίχνονται στον Όρχο της Μηχανιώνας (περιοχές Κερασιά, Μηχανιώνα κλπ). Εκεί θα ξαναφορτωθούν σε φορτηγά τις επόμενες μέρες και θα συμπληρώσουν την άτυπη χωματερή του ΚΑΠΠΑ ή και των Ρομά. Αντίστοιχες διαδρομές ακολουθούν τα απορρίμματα και στις περιοχές Περαίας και Επανομής.

Και αφού κάνουν αυτό το όμορφο ταξίδι θα αναμένουν τον εργολάβο (προφανώς αυτόν που θα υπογράψει σύμβαση με την ΠΚΜ) να τα μαζέψει και να τα πάει ΠΟΥ;

Μαθαίνουμε πως σχεδιάζεται να μεταφερθούν σε μη αδειοδοτημένη χωματερή στα όρια της Γαλάτιστας, όπου λειτουργεί σπαστήρας ογκωδών.

Να κάνουμε μια αφελή ερώτηση, επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρόκειται αποκλειστικά για μπάζα και ογκώδη προβλέπεται διαλογή υλικών; Δεν νομίζουμε.

Παρεπιμπτόντως, μία μόλις μέρα μετά την σχετική μας ανάρτηση για την απομάκρυνση των ογκωδών του δήμου Θερμαϊκού (με κονδύλια ΠΚΜ - ΥΠΕΣ) έπεσε στα χέρια μας δελτίο τύπου του Δήμου Καλαμαριάς με ανάλογη δράση (απομάκρυνση ογκωδών και μπάζων από τον Φοίνικα). Ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε αν πληρώνει την επιχείρηση η ΠΚΜ. Μας πληροφόρησαν πως η αποκομιδή γίνεται ιδίοις εξόδοις .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.