του Alexandre Lemoine .reseauinternational.net

Ο Paul Nakasone, επικεφαλής της Διοίκησης Cyber ​​​​Command (Διοίκηση Cyber ​​των ΗΠΑ) και διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), τόνισε ότι οι ενέργειες των πληροφοριών και του στρατού των ΗΠΑ ήταν απολύτως νόμιμες και πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη πολιτικών δομών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διεξήγαγαν επιθετικές κυβερνοεπιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας για να υποστηρίξουν την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Μόσχα. Έτσι είπε ο Paul Nakasone σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News τον Ιούνιο.

«Διεξάγαμε πολλές επιχειρήσεις από διαφορετικά φάσματα: επιθετικές, αμυντικές, ενημερωτικές», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει το ιστορικό τους. Τόνισε ωστόσο ότι οι ενέργειες των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού των ΗΠΑ ήταν απολύτως νόμιμες και πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη πολιτικών δομών.

Ως παράδειγμα πληροφοριακών επιχειρήσεων, ο Paul Nakasone ανέφερε την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με υποτιθέμενες ρωσικές κακόβουλες ενέργειες. Ανέφερε αναφορές για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας του 2018, καθώς και πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στο FBI και το CNN σχετικά με «εργοστάσια τρολ που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην Αφρική.

Ο Αμερικανός στρατηγός είπε ότι οι δομές υπό τη διοίκηση του δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και «παραμένουν σε εγρήγορση».

«Γι’ αυτό εργαζόμαστε με αρκετούς εταίρους για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο, και δεν είναι μόνο ενέργειες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και εναντίον των συμμάχων μας», πρόσθεσε ο Paul Nakasone.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί της αμερικανικής κυβερνητικής διοίκησης εργάζονται σε 16 χώρες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις μεθόδους εργασίας των χάκερ που θα συνδέονταν με τη Ρωσία. Οι επιχειρήσεις των συμμάχων που αποσκοπούν στην αποτροπή απειλών (επιχειρήσεις κυνηγιού) καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του λογισμικού των χάκερ για τη δημιουργία του οποίου ξοδεύουν συχνά πολλή προσπάθεια και πόρους.

Ο Paul Nakasone είπε ότι μια τέτοια επιχείρηση διεξήχθη στην Ουκρανία για σχεδόν τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, λίγο πριν την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Υποστήριξε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα ουκρανικά συστήματα επικοινωνίας και να εμποδίσουν τη λειτουργία των ουκρανικών κυβερνητικών τοποθεσιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρέπει να υποτιμούμε» τις απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία σε αυτόν τον τομέα.

Με αυτόν τον τρόπο, ως μέρος της στρατηγικής τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν στον εαυτό τους να επιτεθεί «αμυντικά» σε ξένες υποδομές. Στα μάτια τους, «δεν είναι τίποτα σοβαρό», ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν ανακοινώσει αρκετές φορές (και το έχουν καταγράψει στα δόγματά τους) ότι διατηρούν το δικαίωμα να ανταποδώσουν στρατιωτικά σε κυβερνοεπιθέσεις σε άλλες χώρες, φτάνοντας μέχρι τη χρήση πυρηνικών όπλων. .

πηγή: Continental Observer


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.