Εκπληκτική είναι η αναγνώριση, η αποδοχή και οι εκδηλώσεις αγάπης από πολίτες προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, που βρέθηκε για την καθιερωμένη επίσκεψή της στην φετινή 86η ΔΕΘ.
Η περιήγηση της Ζωής στα περίπτερα, οι μεστές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων με εκθέτες - επιχειρηματίες και κυρίως οι εκδηλώσεις αγάπης από επισκέπτες, πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ήταν καθοριστική του κλίματος που έχει αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία και θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν αυτές.
Εκατοντάδες πολίτες αγκάλιαζαν την Πρόεδρο της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και δήλωναν την υποστήριξή τους, οι περισσότεροι καταδικάζοντας την κοινή στάση των δύο κομμάτων που διαγκωνίζονται στην υποτέλεια και την ανικανότητα αντιμετώπισης των οξυμένων ζητημάτων που απειλούν την επιβίωση των νοικοκυριών σήμερα.
Όλοι ζητούσαν μια σέλφι με την Ζωή και εξέφραζαν με ενθουσιασμό την εκτίμησή τους στο πρόσωπό της, τόνιζαν την έλλειψη αντιπολίτευσης στην λαίλαπα Μητσοτάκη και διαβεβαίωναν για την υποστήριξή τους, ώστε να μην λείψει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η Ζωή από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.


Είχε προηγηθεί η μεσημεριανή συνέντευξη τύπου, κατά την οποία άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη , με αφορμή τα λεγόμενά του στη δική του συνέντευξη τύπου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εξωραϊσμού της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

«Πραγματικά με θλίβει τρομακτικά αυτή η άτεχνη, εν είδει ποιήματος δημοτικού προσπάθεια ενός πρωθυπουργού να καλλωπίσει την πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, να την εμφανίσει άλλη, εξωτική ειδυλλιακή, την ώρα που ο κόσμος αγωνιά και δοκιμάζεται, στενάζει και έχει τεράστια ανησυχία, όχι για το απώτερο μέλλον αλλά και για τον χειμώνα που έρχεται. Αυτή η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε φοβερά επιτεύγματα την ώρα που στην πραγματικότητα αυτό που έχει καταφέρει είναι να έχει περιαγάγει την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα μιας αδυσώπητης κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Και πρόσθεσε πως δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με το ΜέΡΑ25. «Η ύπαρξη αντιπολίτευσης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατίας», όπως σημείωσε. «Ως κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών ελέγχων των κυβερνήσεων και εκπροσώπησης των πολιτών. Δεν πρόκειται να γίνουμε το κυβερνητικό μαξιλάρι κανενός. Θα είμαστε αντιπολίτευση, θα είμαστε αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Η πλήρης συνέντευξη της προέδρου της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ


Μιλώντας για τα ίδια κόμματα, συμπλήρωσε πως «αυτό που διεκδικούν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θέση στις κυβερνητικές καρέκλες». Και επεσήμανε πως: «Δεν πρόκειται στην κρίσιμη στιγμή να υπερασπιστούν τα δίκαια του ελληνικού λαού, αλλά θα τα προδώσουν. Δεν πρόκειται να υπερασπιστούν αρχές και αξίες αλλά θα τις παραβιάσουν και θα τις ξεπουλήσουν. Η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να μην έχει ιστορικό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, έχει όμως αξιοπιστία που πηγάζει από τα στελέχη της. Πρόκειται να συγκροτήσει το υπόδειγμα της κοινοβουλευτικής και συνολικά πολιτικής αντιπολίτευσης, η οποία λείπει από τη χώρα αυτή».


ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Μίλησε για την διαχρονική έκθεση της χώρας σε διαδικασίες υποκλοπών, την υπόθεση κατασκοπίας του 2004 και την δολοφονία Τσαλικίδη που έθαψε τότε ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, μετέπειτα επικεφαλής της ΕΥΠ (επί πρωθυπουργίας Κ.Καραμανλή) και κατόπιν υπουργός (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ). Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, ως Προέδρου της Βουλής, από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού Τσίπρα που επιχείρησε να την επηρεάσει (ή να την απειλήσει ;;) με την επίκληση απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών κρατουμένου από την ΕΥΠ.
Κατήγγειλε υποκρισία και διαδικασίες "ισορροπίας τρόμου" εκ μέρους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη που αποκαλύπτουν «τόσα όσα» για τον αντίπαλό τους, τρέμοντας παράλληλα τι θα αποκαλυφθεί για τους ίδιους.
Και έθεσε την πρόταση της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για κατάργηση της διαβρωμένης ΕΥΠ και για την ανάγκη δημιουργίας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, αποσυνδεδεμένης από την Αστυνομία, ειδικά εκπαιδευμένο, αδιάφθορο προσωπικό, υψηλών προσόντων και εγνωσμένης ακεραιότητας, η οποία θα εποπτεύεται από διακομματικό όργανο της Βουλής, με τακτικό έλεγχο και θα δημοσιοποιεί περιοδικές εκθέσεις.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες διεκδίκησεις των Γερμανικών αποζημιώσεων που ανέρχονται στο ποσό των 410 δισεκατομμυρίων ευρώ και που οι δουλικές ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά απεμπολούν.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Κατήγγειλε για άλλη μια φορά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για την οποία η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ζητά την διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και συγκρότηση Νομικής επιτροπής της Βουλής που θα επεξεργαστεί και θα στηρίξει την ακύρωσή της.
 
Αρνούμαστε την μυστική διπλωματία και φυσικά την διακίνηση μυστικών κονδυλίων για οποιοδήποτε λόγο. Πρακτική που οδήγησε τη χώρα, στην Συμφωνία των Πρεσπών καθ' υπόδειξη της Ευρώπης και των Αμερικανών, στα μνημόνια που εξαθλιώνουν την μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα αλλά και στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ

Τόνισε πως είναι λάθος να μην ακολουθείται η δυτική επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια από την προς ανατολάς. Αυτό μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναβολής αποτελεί τεράστιο λάθος που παραχωρεί δικαιώματα και δείχνει προθέσεις.

ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΠΕΤΣΑΣ

Η βίαιη υπόδειξη του Πέτσα "όποιος δεν προσαρμοστεί στα νέα ενεργειακά δεδομένα ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ" είναι ταυτόσημη με ανάλογη των εγκληματικών ναζιστικών δυνάμεων επί κατοχής.
Η ανεύθυνη και μη προνοητική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πρώτα σπρώχνει τον καταναλωτή στο αέριο και αμέσως μετά τον καλεί να επιστρέψει στο πετρέλαιο, εκτός από ανόητη είναι αλαζονική προς τον έλληνα πολίτη. Υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών 
διαβίωσης, υγείας και ασφάλειας των πολιτών της και είναι ανεπίτρεπτες δηλώσεις που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.
Και σε ερώτηση που τέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προειδοποίησε: Να μην διανοηθούν να εφαρμόσουν μέτρα ενεργειακής πειθαρχίας ανάλογα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην πανδημία γιατί δεν θα γίνουν ανεκτά.

 ΥΓΕΙΑ

Ενίσχυση ΕΣΥ με δημιουργία νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ
Αποκέντρωση του ΕΣΥ
Πρόσληψη προσωπικού με μόνιμες συμβάσεις
Αύξηση δαπανών για την υγεία στο 10%
Διαγραφή χρεών που αφορούν την περίοδο της πανδημίας
Τα κεφάλαια που διατέθηκαν και διατίθενται για την πανδημία να ελέγχονται με επιτροπή διαφάνειας της Βουλής και ανεξάρτητους θεσμούς.


Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας.
Κατάργηση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση
Νέα θεσμοθέτηση του Πόθεν Έσχες το οποίο δεν λειτουργεί
ουσιαστικά.
Ανάσυρση των "θαμμένων"  υποθέσεων - σκανδάλων Lagard και Siemens από την Βουλή.
Αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Θέσπιση Συνηγόρου του τηλεθεατή - ακροατή.











 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.