Ενώ ο διεθνής Τύπος ασχολείται με τη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream από την οπτική γωνία μιας είδησης, εμείς την αναλύουμε ως μια πράξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Στην πραγματικότητα, οι τρεις οδοί τροφοδοσίας φυσικού αερίου για τους Δυτικοευρωπαίους μόλις κόπηκαν ταυτόχρονα, ενώ, την ίδια στιγμή, μόλις εγκαινιάστηκε ένας νέος αγωγός φυσικού αερίου προς την Πολωνία.

Όπως ακριβώς ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είδε στην καταστροφή του Τσερνομπίλ την αναπόφευκτη εξάρθρωση της ΕΣΣΔ, έτσι πιστεύουμε ότι η δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream σηματοδοτεί την αρχή της οικονομικής πτώσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

του Τιερί Μεϊσάν
Voltaire Network

Ο αγώνας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους έχει περάσει το τρίτο του στάδιο.

Μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή κατά παράβαση των δεσμεύσεων της Δύσης για τη μη εμφύτευση αμερικανικών όπλων στην Κεντρική Ευρώπη, η Ρωσία, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα γιγάντια σύνορά της, απειλείται άμεσα.

Κατά παράβαση των δεσμεύσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουάσιγκτον τοποθέτησε «ολοκληρωμένους εθνικιστές» («Ναζί» στην ορολογία του Κρεμλίνου) στην εξουσία στο Κίεβο. Απαγόρευσαν στους ρωσόφωνους συμπατριώτες τους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, τους στέρησαν τις δημόσιες υπηρεσίες και τελικά βομβάρδισαν αυτές του Ντονμπάς. Η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να επέμβει στρατιωτικά για να βάλει τέλος στη δοκιμασία τους.

Ο τρίτος γύρος είναι η αυταρχική αλλαγή του ενεργειακού εφοδιασμού στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Την ίδια μέρα τέθηκε σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου Baltic, Baltic Pipe, τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream, ενώ διεκόπη η συντήρηση του Turkish Stream.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην ιστορία. Πράξη πολέμου τόσο κατά της Ρωσίας (51%) όσο και της Γερμανίας (30%), συνιδιοκτητών αυτών των κολοσσιαίων επενδύσεων, αλλά και κατά των εταίρων τους, της Ολλανδίας (9%) και της Γαλλίας (9%). Προς το παρόν, κανένα από τα θύματα δεν έχει αντιδράσει δημόσια.

Για να επιτευχθεί αυτή η σημαντική καταστροφή, ήταν απαραίτητο να υπάρχουν υποβρύχια στην περιοχή που έχουν εντοπίσει οι δυνάμεις της περιοχής. Αν επίσημα δεν υπάρχουν στοιχεία, με την αστυνομική έννοια του όρου, έχουν ήδη μιλήσει οι «κάμερες παρακολούθησης» (sonars). Τα ενδιαφερόμενα κράτη γνωρίζουν με βεβαιότητα ποιος είναι ο ένοχος. Είτε δεν αντιδρούν, και θα σβήσουν πολιτικά από τον χάρτη, είτε προετοιμάζουν κρυφά τις αντιδράσεις τους σε αυτή τη μυστική δράση και θα γίνουν πραγματικοί πολιτικοί παράγοντες όταν τις αντιληφθούν.

Ας θυμηθούμε το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1961 και τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Σαρλ Ντε Γκωλ που ακολούθησαν. Ο τελευταίος προσποιήθηκε ότι πίστευε ότι ήταν έργο της Οργάνωσης του Μυστικού Στρατού (ΟΑΣ) που συγκέντρωνε Γάλλους που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία της Αλγερίας. Αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της, Maurice Couve de Murville, υπενθύμισε δημόσια τον ρόλο της ισπανικής Opus Dei και της αμερικανικής CIA στην οργάνωσή τους και τη χρηματοδότησή τους. Ο Ντε Γκωλ αναζήτησε και εντόπισε προδότες, αναδιοργάνωσε την αστυνομία και τους στρατούς και ξαφνικά, πέντε χρόνια αργότερα, ανακοίνωσε την αποχώρηση της Γαλλίας από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Έδωσε στην εταιρεία δύο εβδομάδες για να κλείσει τα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι-Dauphine και να μεταναστεύσει στο Βέλγιο. λίγο ακόμα χρόνο για να κλείσουν οι 29 στρατιωτικές βάσεις της Συμμαχίας στη χώρα. Στη συνέχεια, άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να καταγγείλει την υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η Γαλλία έγινε αμέσως βασική δύναμη στις διεθνείς σχέσεις. Αυτά τα γεγονότα δεν εξηγήθηκαν ποτέ δημόσια, αλλά όλοι οι πολιτικοί της εποχής μπορούν να τα επιβεβαιώσουν.1 .

Από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συντάξει έναν παγκόσμιο χάρτη που διαταράσσει τις διεθνείς σχέσεις, οδηγώντας τις να ανατρέψουν κυβερνήσεις και να διεξάγουν πολέμους, να δημιουργήσουν διαδρομές μεταφοράς για πηγές ενέργειας. Ήταν η κύρια δραστηριότητα του Αντιπροέδρου Al Gore για οκτώ χρόνια, σήμερα είναι αυτή του Ειδικού Συμβούλου Amos Hochstein. Θυμόμαστε τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία για την κατάληψη ενός κόμβου αγωγού2 , μετά ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο για τη δημιουργία μιας οδού επικοινωνίας μέσω των Βαλκανίων, του «8ου διαδρόμου». Εδώ αποκαλύφθηκαν όλα τα άλλα κομμάτια του παζλ.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσουμε το κακό που μόλις έπληξε την Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά πάσα πιθανότητα, θα προκαλέσει την οικονομική της κατάρρευση, επειδή η ίδια η Ένωση έχει λάβει ορισμένες από τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες για τη χρεοκοπία της.

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Ένωση προμηθεύονταν κυρίως αέριο από τη Ρωσία. Αυτό μεταφέρθηκε είτε μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Brotherhood μέσω της Ουκρανίας, είτε μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, είτε μέσω του Turkisch Stream. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια της Ένωσης, μόλις έκοψαν διαδοχικά αυτούς τους τρεις δρόμους. Ομολογουμένως, ο αγωγός φυσικού αερίου της Αδελφότητας εξακολουθεί να λειτουργεί εν μέρει, αλλά μπορεί να διακοπεί οριστικά ανά πάσα στιγμή με τη βούληση του Κιέβου, ο Nord Stream έχει υποστεί δολιοφθορά και ο Turkisch Stream δεν μπορεί πλέον να διατηρηθεί λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ένωση στο αίτημα των ΗΠΑ.
Πριν από έντεκα χρόνια, οι Ευρωπαίοι γιόρτασαν την ένωσή τους με τη Ρωσία. Πίστευαν στην οικοδόμηση ενός ειρηνικού και ευημερούντος κόσμου.
Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, η οικονομία της Ένωσης βασιζόταν κυρίως στην παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας. Αποκόπτοντας το Nord Stream, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν τη γερμανική βιομηχανία. Σύμφωνα με την περίφημη φόρμουλα του Λόρδου Ismay, του πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η «μεγάλη στρατηγική» των Αγγλοσάξωνων είναι «Κρατήστε τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς υπό έλεγχο».
Ο Ρόναλντ Ρίγκαν αντιτάχθηκε στην παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στη Γαλλία και τη Γερμανία. Αφού πήρε άκαρπες κυρώσεις σε εταιρείες και στις δύο χώρες, διέταξε τον William Casey, τον διευθυντή της CIA, να σαμποτάρει τον αγωγό φυσικού αερίου Yamal στην Πολωνία. Τι έγινε.
Αυτή η πολιτική ακολουθείται από όλες τις αμερικανικές διοικήσεις, χωρίς διακοπή από τη δεκαετία του 1950. Το Nord Stream κατασκευάστηκε από 9 πολιτείες, 4 το κατέχουν. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011. Ξεκινώντας από τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2017, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών απείλησε κυρώσεις κατά εταιρειών που εμπλέκονται στη λειτουργία του Nord Stream 1 και εκείνων που εμπλέκονται στο έργο Nord Stream 2. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ χλεύασε τον Γερμανό υποτελή που έπινε ρωσικό αέριο . Μια σειρά από νομικά εμπόδια έχουν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν το ρωσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από την Πολωνία. Από αυτή την άποψη, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η Γερμανία έκανε λάθος που την πίστευε πιο καλοπροαίρετη.

Ομολογουμένως, τον Ιούλιο του 2021, είχε επιτευχθεί συμφωνία σύμφωνα με την οποία το Nord Stream 2 θα είχε αντικατασταθεί από υδρογόνο που θα κατασκευαζόταν… στην Ουκρανία και θα μεταφερόταν, από το 2024 (ημερομηνία λήξης της ρωσο-ουκρανικής σύμβασης), χάρη στη μετατρεπόμενη Αδελφότητα αγωγός αερίου.

Εκλεγμένος τον Δεκέμβριο του 2021, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε δύο σοβαρά λάθη μέσα σε λίγους μήνες.

Μόλις εκλεγμένος, στις 7 Δεκεμβρίου, πήγε στον Λευκό Οίκο όπου προσπάθησε να αντισταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες του ζήτησαν να μην δεχτεί άλλο ρωσικό αέριο. Επιστρέφοντας στο σπίτι, επέλεξε να διατηρήσει το Nord Stream και, ενώ αναζητούσε ανανεώσιμες πηγές, να μπλοκάρει το Nord Stream 2 και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Ιουλίου. Σκέφτηκε, λανθασμένα, να εξισορροπήσει την πολεμοχαρή της στρατηγικής σκέψης των ΗΠΑ, τις ανάγκες της βιομηχανίας του και το δόγμα των Πρασίνων, μελών του κυβερνώντος Συνασπισμού του.

Ο καγκελάριος ήταν ζεστός: κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να καταστρέψει τον Nord Stream 2 και ότι, εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, θα το έκανε. Ήταν απολύτως ανατριχιαστικό για τον Σολτς να ακούει τον αρχηγό του να τον φτύνει στο πρόσωπο ότι θα μπορούσε να καταστρέψει μια επένδυση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν ένα τρίτο μέρος ενεργούσε αδιαφορώντας για τις υπαγορεύσεις του. Δεν γνωρίζουμε αν ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε επίσης αναφέρει την καταστροφή του Nord Stream 1 κατά τις συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αλλά δεν είναι αδύνατο. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν, ο καγκελάριος είχε επιστρέψει χλωμός στη Γερμανία.

Το δεύτερο λάθος του έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022. Η χώρα του επιθυμεί να μην βρίσκεται πλέον υπό την αγγλοσαξονική κηδεμονία και να διασφαλίσει τόσο τη δική της ασφάλεια όσο και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, η Καγκελάριος δήλωσε ότι «Ως το πολυπληθέστερο έθνος, προικισμένο με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και βρίσκεται στο κέντρο της ηπείρου, ο στρατός μας πρέπει να γίνει ο πυλώνας της συμβατικής άμυνας στην Ευρώπη». Διευκρινίζοντας ότι μιλούσε μόνο για «συμβατική άμυνα», σκόπευε να γλιτώσει από την ευαισθησία του Γάλλου γείτονά του, της μοναδικής πυρηνικής δύναμης στην Ένωση. Δεν κατάλαβε ότι παραβίαζε το δόγμα των Στράουσιων φανταζόμενος να ξεφεύγει από το στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Το 1992, ο Paul Wolfowitz υπέγραψε την Καθοδήγηση Πολιτικής Άμυνας από την οποία οι New York Times δημοσίευσαν αποσπάσματα.3 .

Έξι μέρες αργότερα, η Navy Seals ανατίναξε τους δύο αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, γυρίζοντας τη Γερμανία έντεκα χρόνια πίσω.
Ταυτόχρονα, με μεγάλη φανφάρα εγκαινιάστηκε ο αγωγός αερίου Baltic Pipe, λίγες ώρες μετά το σαμποτάζ, από τον Πολωνό Πρόεδρο, τον Δανό Πρωθυπουργό και τον Νορβηγό Υπουργό Ενέργειας. Οι χωρητικότητες του είναι έξι φορές χαμηλότερες από αυτές του Nord Stream, αλλά θα είναι αρκετό για να αλλάξει την εποχή. Παλαιότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχούσε η γερμανική βιομηχανία που χρησιμοποιούσε ρωσικό αέριο, τώρα θα κυριαρχείται από την Πολωνία που χρησιμοποιεί νορβηγικό αέριο. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε θριαμβευτικά το μίσος του στην τελετή των εγκαινίων: «Η εποχή της κυριαρχίας του ρωσικού αερίου πλησιάζει στο τέλος της. μια εποχή που σημαδεύτηκε από εκβιασμούς, απειλές και εκβιασμούς».

Η πολεμική πράξη που διαπράχθηκε κατά της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία. Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προηγήθηκε καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν στους συμμάχους τους. Έχω εξηγήσει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα τι αναζητούσαν οι Στράους με τις προκλήσεις τους στην Ουκρανία. Αυτό που μόλις συνέβη μας δείχνει γιατί η Ουάσιγκτον, ως κράτος, υποστηρίζει το σχέδιο Στράουσι και ότι η «μεγάλη στρατηγική» της δεν έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 1950.
Το 2017, ένας Αμερικανός πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ, ήρθε για να συμμετάσχει στην έναρξη της Πρωτοβουλίας Three Seas. Η Ουάσιγκτον συχνά κερδίζει επειδή βλέπει πιο μακριά από τους συμμάχους της.
Στην πράξη, εάν δεν δοθεί απάντηση σε αυτή την πολεμική πράξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει οικονομικά, με εξαίρεση την Πολωνία και τους έντεκα συμμάχους της στην Κεντρική Ευρώπη, μέλος των Τριών Θαλασσών (Intermarium)4 . Ο άνεμος γυρίζει. Τώρα η Βαρσοβία προηγείται.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι η Δυτική Ευρώπη και η Ρωσία, αλλά και η Ουκρανία, η οποία θα έχει καταστραφεί μόνο για να επιτρέψει αυτό το παιχνίδι της σφαγής.

Τιερί Μεϊσάν

πηγή: Voltaire Network


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.