από τον André Damon / reseauinternational.net

Την Τρίτη, το Bloomberg ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ συζητούσαν ενεργά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα για να λειτουργήσουν ως κατοχική δύναμη μετά την προγραμματισμένη συντριβή της Παλαιστινιακής αντίστασης από το Ισραήλ.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ διερευνούν επιλογές για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μιας πολυεθνικής δύναμης που θα μπορούσε να εμπλέξει αμερικανικά στρατεύματα », ανέφερε το Bloomberg .

Αυτά τα μέτρα « οδηγήθηκαν από την αίσθηση του επείγοντος να παρουσιαστεί ένα σχέδιο για το μέλλον της Γάζας τώρα που έχει ξεκινήσει μια χερσαία εισβολή », ανέφερε το Bloomberg .

Η έκθεση του Bloomberg υπογραμμίζει πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι απλώς ένας παθητικός υποστηρικτής, αλλά ενεργός συμμετέχων στη γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς ένα αινιγματικό σχόλιο που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας. Δήλωσε: "Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο status quo με τη Χαμάς να έχει την εξουσία στη Γάζα".

Ο Blinken πρόσθεσε: « Επίσης δεν μπορούμε –και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ξεκινούν με αυτή την πρόταση– να αφήσουμε το Ισραήλ να κυβερνήσει ή να ελέγξει τη Γάζα. Μεταξύ αυτών των δύο άκρων υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από πιθανές μεταθέσεις που εξετάζουμε πολύ προσεκτικά, όπως και άλλες χώρες .»

Όπως κατέθεσε ο Blinken, πολλά άτομα που κάθονταν πίσω του σήκωσαν τα βαμμένα με κόκκινο χέρια τους, συμβολίζοντας τον αιματηρό ρόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη διευκόλυνση της γενοκτονίας του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Καθώς ο Blinken έκανε τα σχόλιά του, διέρρευσαν αναφορές για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Jabalia, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, που σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε έκρηξη οργής σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν αυξανόμενες, ακόμη μη επαληθευμένες, ενδείξεις ότι τα αμερικανικά στρατεύματα συμμετέχουν ενεργά στις μάχες στη Γάζα.

Ο Σαλμάν αλ-Χάρφι, πρώην παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Γαλλία, δήλωσε στο Sputnik News τη Δευτέρα ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εμπλέκονται άμεσα στην χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας.

« Όχι μόνο υποστηρίζουν [το Ισραήλ], αλλά συμμετέχουν επίσης στον πόλεμο κατά του παλαιστινιακού λαού », είπε ο αλ-Χάρφι στο Sputnik . « Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή. Συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος στη Γάζα ».

Η έκθεση του Bloomberg έρχεται σε αντίθεση με τον δημόσιο ισχυρισμό της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις την Κυριακή ότι « δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση ή σχέδιο να στείλουμε μαχητικά στρατεύματα στο Ισραήλ ή τη Γάζα, περίοδος ».

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποστολή 300 επιπλέον στρατευμάτων, οι οποίοι θα προστεθούν στους περίπου 40.000 στρατιώτες που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή.

Αυτά τα στρατεύματα « προορίζονται να υποστηρίξουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουν τις δυνατότητες προστασίας των δυνάμεων των ΗΠΑ », δήλωσε ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ.

Από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει πολεμικά πλοία, στρατεύματα και αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή χωρίς προηγούμενο εκτός πολέμου.

Τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το USS Bataan (LHD-5) και το USS Carter Hall, δύο τεράστια αμερικανικά αμφίβια επιθετικά πλοία, θα παραμείνουν στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή.

Στα πλοία βρίσκεται η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών, μια δύναμη 2.600 Πεζοναυτών. Εκτός από το Carter Hall, τρία αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων βρίσκονται επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα. Ένα από αυτά τα αντιτορπιλικά, το USS Carney, φέρεται να κατέρριψε αρκετούς πυραύλους και drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη στις 19 Οκτωβρίου.

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και η συνδεδεμένη ομάδα κρούσης του επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο και μαζί τους το USS Dwight D. Eisenhower, το οποίο εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα τη Δευτέρα.

Την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν σε, όπως είπαν, τοποθεσίες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν μέσα στη Συρία.

Καταθέτοντας στο Καπιτώλιο την Τρίτη, ο Μπλίνκεν κατέστησε σαφές τη ζωτική σημασία της Μέσης Ανατολής για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να υποτάξουν τη Ρωσία και την Κίνα.

« Για τους αντιπάλους μας, είτε κράτη είτε μη, αυτός είναι ένας αγώνας », είπε ο Blinken. « Αν αρχίσουμε να βγάζουμε κομμάτια από αυτό το πακέτο, θα το καταλάβουν και θα καταλάβουν ότι παίζουμε τσακωμό, οπότε συνεργάζονται όλο και περισσότερο ».

Ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στο Ισραήλ την Παρασκευή « για συναντήσεις με μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και στη συνέχεια θα κάνει άλλες στάσεις στην περιοχή », ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το ταξίδι του Blinken έρχεται εν μέσω ξεκάθαρων στοιχείων ότι ο πόλεμος επεκτείνεται και κλιμακώνεται. Την Τρίτη, η πολιτοφυλακή Χούτι της Υεμένης ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση στο νότιο Ισραήλ, χρησιμοποιώντας «μεγάλο αριθμό» πυραύλων και drones.

Η μαζική ενίσχυση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή συνοδεύεται από εντατικοποίηση της εκστρατείας βομβαρδισμών κατά του πληθυσμού της Γάζας. Την Τρίτη, οι New York Times ανέφεραν ότι " τουλάχιστον το ένα τέταρτο όλων των κτιρίων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας " φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές ή να καταστραφούν, σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών εικόνων από δύο πανεπιστημιακούς ερευνητές.

Υπολογίζουν ότι 44.500 κτίρια καταστράφηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Σε αντίθεση με την επίθεση της 17ης Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Arab Al-Ahli, η οποία άφησε 500 νεκρούς, ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia.

Σε συνέντευξή του στο CNN , ο αντισυνταγματάρχης Richard Hecht παραδέχτηκε ότι οι IDF γνώριζαν ότι υπήρχαν άμαχοι στην περιοχή που βομβάρδιζαν και τους αγνόησε.

« Αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, πολλοί αθώοι πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε αυτόν τον προσφυγικό καταυλισμό, σωστά; ρώτησε ο συντονιστής του CNN, Wolf Blitzer.

« Αυτή είναι η τραγωδία του πολέμου, Γουλφ », απάντησε ο Χεχτ.

Την Τρίτη, ο διευθυντής του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, Craig Mokhiber, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα. « Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και ο Οργανισμός που υπηρετούμε φαίνεται ανίσχυρος να το σταματήσει », έγραψε σε επιστολή του στον Volker Turk, Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) ανέφερε ότι 3.450 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 8 Οκτωβρίου.

« Οι βαθύτεροι φόβοι μας για τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν, που αυξήθηκαν από δεκάδες σε εκατοντάδες σε χιλιάδες, καρποφόρησαν μέσα σε δύο εβδομάδες», ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF.

« Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: περισσότερα από 3.450 παιδιά πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός αυξάνεται εκπληκτικά κάθε μέρα. …Η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά ».

πηγή: Παγκόσμιος Σοσιαλιστικός Ιστότοπος μέσω France-Irak News



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.