του ακτιβιστή

Σφυροκοπήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη χθες στη συνεδρίαση από την Συμπολιτεία για το θέμα της παράνομης αμμοληψίας από τον υδροβιότοπο της Επανομής και της εκχέρσωσης περ. τεσσάρων στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν ως "προίκα" σε παρακείμενο παραθαλάσιο αναψυκτήριο που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει τη φετινή σεζόν.

Ως γνωστόν η άμμος χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει την ισοπέδωση των τεσσάρων στρεμμάτων ώστε το νεοδημιουργημένοπάρκινγκ να καλύψει τις ανάγκες πελατών του μπιτσόμπαρου.

Το θέμα της υποβληθείσας μήνυσης που κατατέθηκε από τον δημόσιο κατήγορο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και στην οποία κατονομάζονται τρία άτομα ως υπεύθυνα (υπάλληλοι και αιρετοί του Δήμου Θερμαϊκού) για την παράνομη αμμοληψία που έγινε μέσα στον υδροβιότοπο του Ποταμού, καθώς και για την «παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης, και την καταιγίδα που έρχεται με την ανάκριση που αναμένεται να διατάξει η Εισαγγελία, απέφυγε να το ανακοινώσει στο σώμα (κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης. Επέλεξε να "ποιήσει την νήσσαν" σε αντίθεση με την χειμαρώδη τοποθέτησή του σε προηγούμενη συνεδρίαση κατά την οποία είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε καμμία αμμοληψία.

Μπούμεραγκ αποδείχτηκαν όσα είχε τότε παρουσιάσει (βεβαιώσεις αστυνομίας, λιμενικού γραφείου αλλά ακόμα και επίκληση στο δασαρχείο ότι δεν σημειώθηκε η παρανομία).

Ο επικεφαλής της Συμπολιτείας κατεδάφισε τις αίολες δικαιολογήσεις του Δημάρχου χωρίς εκείνος να τολμήσει καν να υπερασπιστεί τα όσα πριν λίγες μέρες υποστήριζε.

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε ( σε ηχογραφημένα ντοκουμέντα) την περασμένη τοποθέτηση του Γιάννη Μαυρομάτη και κυρίως τον καταπέλτη που σήκωσε (χωρίς να λάβει απάντηση) ο Σπύρος Κουζινόπουλος.
Η τοποθέτηση Σπύρου Κουζινόπουλου στη χθεσινή συνεδρίαση:


Η αίολη προσπάθεια δικαιολόγησης της παρανομίας που είχε υποστηρίξει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Δήμαρχος:




Σχετικές αναρτήσεις:

Επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη για το Περιβαλλοντικό έγκλημα στον υδροβιότοπο του Ποταμού Επανομής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.