Mike Whitney, Unz Review, 23-3-22,
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

[Ο Λάρι Κ Τζόνσον, είναι βετεράνος της CIA και του Γραφείου Αντιτρομοκρατίας. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Berg Associates, η οποία ιδρύθηκε το 1998. Ο Λάρι παρέχει εκπαίδευση στην κοινότητα ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού εδώ και 24 χρόνια. Έχει συκοφαντηθεί από τη δεξιά και την αριστερά, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει κάτι σωστό.

Η ανάλυση και ο σχολιασμός του βρίσκονται στο ιστολόγιό του https://sonar21.com
*

Ερώτηση 1: Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί πιστεύετε ότι η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Larry C. Johnson: Κατά τις πρώτες 24 ώρες της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όλες οι ουκρανικές ικανότητες υποκλοπής ραντάρ εδάφους εξαλείφθηκαν. Χωρίς αυτά τα ραντάρ, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε την ικανότητά της αναχαίτισης αέρος-αέρος. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων, η Ρωσία δημιούργησε μια de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. Αν και εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε πυραύλους εδάφους-αέρος που εκτοξεύονται από τους ώμους και παρέχονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στους Ουκρανούς, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ρωσία έπρεπε να μειώσει τις πολεμικές αεροπορικές επιχειρήσει \

Η άφιξη της Ρωσίας στο Κίεβο εντός τριών ημερών από την εισβολή τράβηξε επίσης την προσοχή μου. Θυμήθηκα ότι οι Ναζί της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα χρειάστηκαν επτά εβδομάδες για να φτάσουν στο Κίεβο και τις επιπλέον 7 εβδομάδες που χρειάζονταν για να υποτάξουν την πόλη. Οι Ναζί είχαν το πλεονέκτημα να μην καταβάλουν προσπάθειες για να αποφύγουν τους αμάχους και ήταν πρόθυμοι να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές. Ωστόσο, πολλοί αποκαλούμενοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία έχει εγκλωβιστεί. Όταν μια ρωσική φάλαγγα τοποθετήθηκε 24 μίλια (ή 40 μίλια, ανάλογα με την πηγή ειδήσεων) βόρεια του Κιέβου για περισσότερο από μια εβδομάδα, ήταν σαφές ότι η ικανότητα της Ουκρανίας να ξεκινήσει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις είχε εξαλειφθεί. Αν το πυροβολικό τους ήταν άθικτο, τότε αυτή η στήλη ήταν μια εύκολη επιλογή για μαζική καταστροφή. Αυτό δεν συνέβη. Από την άλλη, αν οι Ουκρανοί είχαν μια βιώσιμη ικανότητα σταθερής πτέρυγας ή περιστροφικής πτέρυγας, θα έπρεπε να καταστρέψουν αυτή τη φάλαγγα από τον αέρα. Αυτό δεν συνέβη. Ή, αν είχαν μια βιώσιμη ικανότητα πυραύλων κρουζ, θα έπρεπε να είχαν βρέξει την κόλαση κάτω στη δήθεν μπλοκαρισμένη ρωσική φάλαγγα. Αυτό δεν συνέβη. Οι Ουκρανοί δεν έστησαν καν μια μεγάλη ενέδρα πεζικού εναντίον της φάλαγγας με τα αντιαρματικά Javelin που προμηθεύτηκε πρόσφατα από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η κλίμακα και το εύρος της ρωσικής επίθεσης είναι αξιοσημείωτα. Κατέλαβαν σε τρεις εβδομάδες εδάφη που είναι μεγαλύτερα από τη χερσαία μάζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν στοχευμένες επιθέσεις σε βασικές πόλεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Δεν έχουμε δει ούτε ένα παράδειγμα ουκρανικής μονάδας στο μέγεθος συντάγματος ή ταξιαρχίας να επιτίθεται και να νικά μια συγκρίσιμη ρωσική μονάδα. Αντίθετα, οι Ρώσοι χώρισαν τον ουκρανικό στρατό σε θραύσματα και έκοψαν τις γραμμές επικοινωνίας τους. Οι Ρώσοι εδραιώνουν τον έλεγχό τους στη Μαριούπολη και έχουν εξασφαλίσει όλες τις προσεγγίσεις προς τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ουκρανία είναι τώρα αποκομμένη από το Νότο και το Βορρά.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δυσκολεύθηκαν να καταλάβουν τόσα πολλά εδάφη στο Ιράκ το 2003, ενώ πολεμούσαν ενάντια σε μια πολύ κατώτερη και λιγότερο ικανή στρατιωτική δύναμη. Στο τέλος, αυτή η ρωσική επιχείρηση θα πρέπει να τρομάξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες τους..

Τα πολύ μεγάλα νέα ήρθαν αυτή την εβδομάδα με ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε de facto βάσεις του ΝΑΤΟ σε Γιαβόριβ και Ζυτομυρ. Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνό-ασφάλειας στο Zhytomyr τον Σεπτέμβριο του 2018 και χαρακτήρισε την Ουκρανία «εταίρο του ΝΑΤΟ». Το Ζύτομυρ καταστράφηκε το Σάββατο από υπερηχητικούς πυραύλους. Το Γιαβόριβ είχε παρόμοια μοίρα την περασμένη Κυριακή. Ήταν το κύριο κέντρο εκπαίδευσης και διοικητικής μέριμνας που χρησιμοποιούσαν το ΝΑΤΟ και η EUCOM για την προμήθεια μαχητών και όπλων στην Ουκρανία. Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών και πολιτών από αυτή τη βάση έχασαν τη ζωή τους.

Όχι μόνο η Ρωσία έχει χτυπήσει και καταστρέψει τακτικά βάσεις που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ από το 2015, αλλά δεν έχει υπάρξει προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές και δεν έχει υπάρξει αναχαίτιση πυραύλων που επιτίθενται.

Ερώτηση 2: Γιατί τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον ουκρανικό λαό ότι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμό του κατά της Ρωσίας; Αν αυτό που λέτε είναι σωστό, τότε όλοι οι πολίτες που στάλθηκαν για να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό πεθαίνουν σε έναν πόλεμο που δεν μπορούν να κερδίσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ΜΜΕ θα ήθελαν να παραπλανήσουν τον κόσμο για κάτι τόσο σοβαρό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το θέμα;

Larry C. Johnson: Είναι ένας συνδυασμός άγνοιας και τεμπελιάς. Αντί να κάνει πραγματική πληροφόρηση, η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) καθώς και η Big Tech υποστηρίζουν μια μαζική εκστρατεία προπαγάνδας. Θυμάμαι όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν ο Χίτλερ. Θυμάμαι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο Χίτλερ. Και τώρα έχουμε έναν νέο Χίτλερ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι μια φθαρμένη και αποτυχημένη στρατηγική. Όποιος τολμά να εγείρει εύλογα ερωτήματα ονομάζεται αμέσως μαριονέτα του Πούτιν ή λακές της Ρωσίας. Όταν δεν μπορείς να συζητήσεις τα γεγονότα, η μόνη διέξοδος είναι η προσβολή.

Ερώτηση 3: Την περασμένη εβδομάδα, ο Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Τάκερ Κάρλσον. Οι απόψεις του για τον πόλεμο είναι εντυπωσιακά παρόμοιες με τις δικές σου. Να τι είπε στη συνέντευξη. :

«Ο πόλεμος έχει πραγματικά τελειώσει για τους Ουκρανούς. Έχουν πετσοκοπεί , δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό, παρά τα όσα ακούμε από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης μας. Επομένως, το πραγματικό ερώτημα για εμάς σε αυτό το σημείο είναι: Θα ζήσουμε με τον ρωσικό λαό και την κυβέρνησή του ή θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε αυτού του είδους την αλλαγή καθεστώτος, ντυμένοι ως ουκρανικός πόλεμος; Θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την Ουκρανία ως πολιορκητικό κριό κατά της Μόσχας, κάτι που ουσιαστικά κάναμε. (Τάκερ Κάρλσον– Συνέντευξη ΜακΓκρέγκορ)

Συμφωνείτε με τον ΜακΓκρέγκορ ότι ο πραγματικός στόχος της ρυμούλκησης της Ρωσίας σε πόλεμο στην Ουκρανία ήταν η «αλλαγή καθεστώτος»;

Δεύτερον, συμφωνείτε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από τις ΗΠΑ για τη διεξαγωγή ενός πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας;

Larry C. Johnson: Ο ΜακΓκρέγκορ είναι σπουδαίος αναλυτής, αλλά δεν συμφωνώ μαζί του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση Μπάιντεν αρκετά έξυπνος για να σκεφτεί και να σχεδιάσει αυτές τις στρατηγικές. Κατά τη γνώμη μου, τα τελευταία 7 χρόνια υπήρξε ένα καθεστώς αδράνειας του ΝΑΤΟ. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον πίστευαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να γλιστρούν ανατολικά στα σύνορα της Ρωσίας χωρίς να προκαλούν αντίδραση. Το ΝΑΤΟ και η EUCOM διεξάγουν τακτικά ασκήσεις, μεταξύ των οποίων με την παροχή εκπαιδευτικού και επιθετικού εξοπλισμού. Πιστεύω ότι οι εκθέσεις που δόθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η CIA παρείχε παραστρατιωτική εκπαίδευση σε ουκρανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο Ντονμπάς είναι αξιόπιστες. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μετά τις ακολασίες μας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ξαφνικά έχουμε στρατηγούς επιπέδου Sun Tzu να κινούν τα νήματα στην Ουάσιγκτον.

Υπάρχει ένας αέρας απελπισίας στην Ουάσιγκτον. Εκτός από την προσπάθεια απαγόρευσης όλων των ρωσικών πραγμάτων, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να εκφοβίσει την Κίνα, την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία. Δεν βλέπω καμία από αυτές τις χώρες να πέφτει σε καταληψία . Πιστεύω ότι η ομάδα Μπάιντεν έκανε ένα μοιραίο λάθος στην προσπάθειά της να δαιμονοποιήσει όλα τα ρωσικά πράγματα και τους ανθρώπους. Εάν εξυπηρετεί οποιονδήποτε σκοπό, χρησιμεύει για να ενώσει τον ρωσικό λαό πίσω από τον Πούτιν και οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για έναν μακρύ αγώνα..

Είμαι συγκλονισμένος από τον εσφαλμένο υπολογισμό των οικονομικών κυρώσεων που υποτίθεται ότι θα γονάτιζαν τη Ρωσία. Το αντίθετο είναι αλήθεια. Η Ρωσία είναι αυτάρκης και δεν εξαρτάται από τις εισαγωγές. Οι εξαγωγές της είναι απαραίτητες για την οικονομική ευημερία της Δύσης. Εάν αρνηθούν να εξάγουν σιτάρι, ποτάσα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, παλλάδιο, τελικό νικέλιο και άλλα βασικά ορυκτά στη Δύση, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές οικονομίες θα καταστραφούν. Και αυτή η προσπάθεια υποταγής της Ρωσίας με κυρώσεις έχει πιθανώς ρίξει το ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας..

Ερώτηση 4: Από τότε που εκφώνησε την περίφημη ομιλία του στο Μόναχο το 2007, ο Πούτιν διαμαρτύρεται για την «αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ασφάλειας». Στην Ουκρανία, μπορούμε να δούμε πώς αυτά τα προβλήματα ασφάλειας μπορούν να εξελιχθούν σε έναν πλήρως θερμό πόλεμο. Όπως γνωρίζετε, τον Δεκέμβριο, ο Πούτιν έθεσε ορισμένα αιτήματα σχετικά με τη ρωσική ασφάλεια, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν κούνησε τους ώμους της και δεν απάντησε ποτέ. Ο Πούτιν ήθελε η επέκταση του ΝΑΤΟ να μην συμπεριλάβει την Ουκρανία (ως μέλος) και ότι τα πυρηνικά πυραυλικά συστήματα δεν θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία ή την Πολωνία. Πιστεύετε ότι τα αιτήματα του Πούτιν είναι παράλογα;

Larry C. Johnson: Νομίζω ότι οι απαιτήσεις του Πούτιν είναι αρκετά λογικές. Το πρόβλημα είναι ότι το 99% των Αμερικανών δεν έχουν ιδέα τι είδους στρατιωτική πρόκληση έχουν πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια. Το κοινό πάντα έλεγε ότι πρόκειται για «αμυντικές» στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Τώρα έχουμε νέα ότι η Ουάσιγκτον χρηματοδοτούσε βιολογικές έρευνες στην Ουκρανία. Υποθέτω ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να συμφωνήσει να επιτρέψει τα αμερικανικά πυρηνικά πυραυλικά συστήματα στην Πολωνία και τη Ρουμανία εάν ο Μπάιντεν συμφωνήσει να επιτρέψει την ανάπτυξη συγκρίσιμων ρωσικών συστημάτων στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και το Μεξικό. Όταν τον εξετάζουμε με αυτούς τους όρους, μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι τα αιτήματα του Πούτιν δεν είναι τρελά ή παράλογα.

Ερώτηση 5: Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ρωσικοί πύραυλοι εδάφους-αέρος «υψηλής ακρίβειας» έπληξαν εγκαταστάσεις στη δυτική Ουκρανία «σκοτώνοντας περισσότερους από 100 Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους». Προφανώς, αυτό το κέντρο εκπαίδευσης ειδικών επιχειρήσεων βρισκόταν κοντά στην πόλη Ovruch, μόλις 15 μίλια από τα πολωνικά σύνορα. Τι μπορείτε να μας πείτε γι' αυτό το περιστατικό; Προσπαθούσε η Ρωσία να στείλει ένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ;

Λάρι Κ. Τζόνσον: Σύντομη απάντηση: Ναι! Ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία την τελευταία εβδομάδα έχουν συγκλονίσει και θορυβήσει αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. Το πρώτο χτύπημα έφτασε την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Γιαβόριβ της Ουκρανίας. Η Ρωσία χτύπησε τη βάση με αρκετούς πυραύλους, μερικοί από τους οποίους είναι υπερηχητικοί. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού και βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού και του προσωπικού πληροφοριών, και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Πολλοί έχουν υποστεί καταστροφικές πληγές. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για την αναφορά αυτής της καταστροφής.

Το Γιαβόριβ ήταν μια σημαντική ισχυρή βάση για το ΝΑΤΟ. Μέχρι τον Φεβρουάριο (πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία), η εκπαιδευτική διοίκηση του αμερικανικού στρατού λειτουργούσε από το Γιαβόριβ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η Ρωσία δεν σταμάτησε εκεί. Το ASB Military News αναφέρει ότι η Ρωσία έπληξε μια άλλη τοποθεσία, την Ντελγιατίν, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιαβόριβ (Την Πέμπτη, πιστεύω). Χθες, η Ρωσία έπληξε το Zytomyr, μια άλλη περιοχή όπου το ΝΑΤΟ είχε προηγουμένως παρουσία. Ο Πούτιν έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα – οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα θεωρούνται και θα αντιμετωπίζονται ως μαχητές.

Ερώτηση 6: Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει χαρακτηριστεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως σύγχρονος «πολέμαρχος» και «Ουίνστον Τσώρτσιλ». Αυτό που δεν λένε τα μέσα ενημέρωσης στους αναγνώστες τους είναι ότι ο Ζελένσκι έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να ενισχύσει την επιρροή του στη χώρα, ενώ βλάπτει εύθραυστους δημοκρατικούς θεσμούς στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, ο Ζελένσκι «απαγόρευσε έντεκα αντιπολιτευόμενους ειδησεογραφικούς οργανισμούς» και προσπάθησε να εμποδίσει τον ηγέτη της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης ομάδας της Ουκρανίας, Βίκτορ Μεντβέντετσουκ, να αναλάβει τα καθήκοντά του υπό την ψευδή κατηγορία ότι υποθάλπει χρηματοκιβώτιο «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Δεν είναι η συμπεριφορά ενός ηγέτη που είναι σοβαρά αφοσιωμένος στη δημοκρατία.

Ποια είναι η θέση σου για τον Ζελένσκι; Είναι πραγματικά ο «πατριώτης ηγέτης» που ισχυρίζονται τα δυτικά ΜΜΕ;

Larry C. Johnson: Ο Ζελένσκι είναι κωμικός και ηθοποιός, όχι πολύ καλός κατά τη γνώμη μου. Η Δύση χρησιμοποιεί κυκλικά το γεγονός ότι είναι εβραίος για να κρύψει όλα τα άγηματα των νεοναζί γύρω της (και εννοώ πραγματικούς Ναζί που γιορτάζουν πάντα τα επιτεύγματα της ουκρανικής μονάδας Waffen SS που εμάχετο στο πλευρό των Ναζί στον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο). Τα γεγονότα είναι σαφή – απαγορεύει τα αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα και κλείνει τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης. Υποθέτω ότι αυτός είναι ο νέος ορισμός της «δημοκρατίας».

Ερώτηση 7: Πώς τελειώνει; Υπάρχει μια εξαιρετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Σελήνης της Αλαμπάμα με τίτλο «Ποιο θα είναι το γεωγραφικό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία». Ο συντάκτης του άρθρου, Bernard, φαίνεται να πιστεύει ότι η Ουκρανία θα χωριστεί τελικά κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου και νότια κατά μήκος της ακτής που έχει έναν πληθυσμό της ρωσικής εθνικής πλειοψηφίας». Λέει επίσης:

«Αυτό θα εξαλείψει την ουκρανική πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και θα δημιουργήσει χερσαία γέφυρα προς τη Μολδαβική Υπερδνειστερία, η οποία τελεί υπό Ρωσική προστασία. Η υπόλοιπη Ουκρανία θα ήταν περιορισμένη γη, κυρίως γεωργικά κράτη, αφοπλισμένη και πολύ φτωχή για να γίνει νέα απειλή για τη Ρωσία ανά πάσα στιγμή.

Τι νομίζεις? Θα επιβάλει ο Πούτιν τη δική του εδαφική διευθέτηση στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει τη ρωσική ασφάλεια και να θέσει τέρμα στις εχθροπραξίες ή είναι πιθανότερο ένα διαφορετικό σενάριο;

Λάρι Κ. Τζόνσον: Συμφωνώ με τον Μουν της Αλαμπάμα. Ο κύριος στόχος του Πούτιν είναι να εξασφαλίσει τη Ρωσία από ξένες απειλές και να κάνει διαζύγιο με τη Δύση. Η Ρωσία έχει τους φυσικούς πόρους για να είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη και κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

πηγή: Unz Review
*
Η πλήρης αποτυχία των PSYOPs των ΗΠΑ στη Ρωσία

από Λε Σακέρ.

Έχω ήδη γράψει αρκετές φορές ότι οι Ρώσοι έχουν κλωτσήσει τον κώλο τους από την τεράστια μηχανή προπαγάνδας της Αυτοκρατορίας των Ψεμάτων. Αλλά όταν το έγραψα αυτό, θα έπρεπε να ήμουν πιο συγκεκριμένος και να είχα γράψει ότι αυτό ισχύει εκτός Ρωσίας. Μέσα, συνέβη σχεδόν το αντίθετο.

" πρώτη εβδομάδα του πολέμου πήγε εξαιρετικά καλά από καθαρά στρατιωτική άποψη, αλλά από κοινωνικοπολιτική άποψη, γνωρίζω ότι πολλοί Ρώσοι δίστασαν και πραγματικά πανικοβλήθηκαν.

Αλλά εκείνη την εποχή, το δυτικό PSYOP έκανε ένα τεράστιο λάθος: έδωσαν ελεύθερο χαλινάρι σε μια πραγματικά λυσσαλέα και ρατσιστική Ρωσοφοβία, ενώ διακήρυξαν ανοιχτά ότι το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο ήταν ένας «ηρωικός» υπερασπιστής της Δύσης.

Είναι άλλο πράγμα να ακούς ότι ο δικτάτορας σου ο Πούτιν και η Μόρντορ του θα γίνουν κομμάτια και είναι εντελώς άλλο να νιώθεις το ανοιχτό, άμεσο και στοχοθετημένο μίσος εναντίον εσένα και του λαού σου, είναι κάτι που αντιλαμβάνεταις λιγότερο με το μυαλό σου και περισσότερο, θα έλεγα, με το "δέρμα" ή τα "σωθικά" σου. Μόλις καταστεί σαφές ότι το μίσος της Δύσης για τη Ρωσία είναι απόλυτο και ολοκληρωτικό και ότι οι «καλύτεροι» Ρώσοι μπορούν να περιμένουν από τους «δυτικούς φίλους» μας είναι να αντιμετωπίζονται σαν αυτόχθονες Αμερικανοί ή Boers από τους Αγγλους, κάτι που δεν διαφέρει καθόλου από τον τρόπο με τον οποίο οι Ναζί αντιμετώπισαν τους Ρώσους, οι περισσότεροι Ρώσοι έχουν καταλάβει τι πραγματικά είναι από την πρώτη μέρα και ακόμη και πολύ πριν (θα έλεγα για περίπου 1000 χρόνια).

Αυτό είναι το μόνο που χρειάστηκε για πολλούς Ρώσους να πάνε από το "Θεέ μου, τι θα συμβεί μετά;" σε "Δεν θα παραδοθούμε ποτέ" ή, σύμφωνα με τα λόγια του Μολότοφ, "Ο σκοπός μας είναι δίκαιος. Ο εχθρός θα ηττηθεί. Η νίκη θα είναι δική μας» (22 Ιουνίου 1941).

Για να σας δώσω μια ιδέα για το μέγεθος της ήττας για την 5η και 6η στήλη που λειτουργεί στη Ρωσία για λογαριασμό της Δύσης, θα μπορούσα να αναφέρω ότι η προσωπική δημοτικότητα και η λαϊκή υποστήριξη του Πούτιν για την αποναζιστικοποίηση και τον αφοπλισμό του ναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία είναι πάνω από 70%.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.