Διάγγελμα πολέμου από τον Μπάιντεν που δείχνει να μην υπολογίζει το αίμα που ρέει στη Μέση Ανατολή αλλά και στο μέτωπο της Ουκρανίας. Ζήτησε από τους Αμερικανούς να πληρώσουν κι άλλα δις για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας αλλά και της Χαμάς κι αυτή δεν ήταν η μοναδική σύνδεση Πούτιν-Χαμάς που έκανε.
«Στο Ισραήλ» πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν «είδα έναν λαό που είναι δυνατός, αποφασιστικός, ανθεκτικός και επίσης θυμωμένος, σε σοκ και σε βαθύ πόνο» υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρωπότητα»και «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν».

Επίσης έστρεψε τα βέλη του και κατά του Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται κοινούς στόχους. Και οι δύο θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία».

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα ζητήσει την Παρασκευή μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει το Ισραήλ και την Ουκρανία ώστε να κυριαρχήσει η ελευθερία και η δημοκρατία. «Θα στείλω ένα επείγον αίτημα προϋπολογισμού στο Κογκρέσο για να βεβαιωθεί ότι μπορούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ» είπε.

«Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από τον κίνδυνο. Βοηθήστε μας να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ειρηνικό, πιο ευημερούντα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» συμπλήρωσε. Χαρακτήρισε δε το αίτημα «μια άνευ προηγουμένου δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ που θα οξύνει το ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα του Ισραήλ, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί».

Κατά τον Μπάιντεν η μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι ζωτικής σημασίας για τις Δημοκρατίες σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η αμερικανική ηγεσία κρατά τον κόσμο ενωμένο. Οι αμερικανικές συμμαχίες είναι αυτές που μας κρατούν ασφαλείς στην Αμερική. Οι αμερικανικές αξίες είναι αυτές που μας κάνουν ένα έθνος – εταίρο».
Μπάιντεν για την σφαγή στο νοσοκομείο στη Γάζα

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε επίσης ότι εκτιμά πως το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο.

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια της ζωής των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης και όσων πέθναν από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, η οποία δεν έγινε από τους Ισραηλινούς. Θρηνούμε κάθε αθώα ζωή που χάθηκε. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον χαμό των αθώων Παλαιστινίων που θέλουν μόνο να ζήσουν ειρηνικά και να έχουν μια ευκαιρία».


Το Πεντάγωνο στέλνει Iron Dome στο Ισραήλ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει πίσω στο Ισραήλ τα δύο αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα Iron Dome («Σιδηρούς Θόλος») που έχουν αγοράσει οι ΗΠΑ, για να βοηθήσουν τη χώρα αυτή να αμυνθεί απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας είπαν την Τετάρτη σε μέλη του Κογκρέσου ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να «νοικιάσει» τα συστήματα αυτά στο Ισραήλ, διατηρώντας την κυριότητά τους.

Τα συστήματα θα μεταφερθούν πίσω στο Ισράηλ εντός των επόμενων ημερών, είπε στο πρακτορείο Reuters ένας συνεργάτης μέλους του Κογκρέσου.

Το Πεντάγωνο εξέταζε την πιθανότητα και δοκίμαζε τα συστήματα αυτά ως έναν τρόπο για να υπερασπιστεί το Γκουάμ από κινεζικούς πυραύλους.

To Iron Dome είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από την κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defence Systems με τη στήριξη των ΗΠΑ, με αφορμή τους πυραύλους που εκτοξεύονταν από τον Λίβανο και έπλητταν ισραηλινές πόλεις στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ (2006) και στη συνέχεια από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Τέθηκε σε λειτουργία το 2011.

Τον Αύγουστο του 2022 το Ισραήλ υποστήριξε ότι το σύστημα αυτό αναχαίτισε το 97% των παλαιστινιακών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο από τη Γάζα.


πηγή





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.