Η νέος δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ακύρωσε την υποψηφιότητα της πόλης για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα θάψει την ιταλική πρωτεύουσα κάτω από τα βουνά χρέους και τόνους τσιμέντου.

Η απόφαση αποτελεί ένα πλήγμα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έχει ήδη δει τη Βοστόνη και το Αμβούργο να εγκαταλείπουν την υποψηφιότητά τους για το 2024, και αγωνίζεται να πείσει πιθανές διοργανώτριες πόλεις ότι αξίζει να υποκύψουν στην αθλητική υπερβολή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι υπερασπίστηκε την υποψηφιότητα της Ρώμης, αλλά χρειάζεται και την υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει.

Η απόφαση της Ράτζι σημαίνει ότι μόνο το Παρίσι, το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη έχουν μείνει στην κούρσα για διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2024.

"Θα ήταν ανεύθυνο για εμάς να υποστηρίξουμε αυτή την υποψηφιότητα», δήλωσε η Ράτζι, η οποία ανέλαβε την εξουσία στη Ρώμη μετά από μια συντριπτική νίκη στις τοπικές εκλογές τον Ιούνιο.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού ... αλλά δεν θέλουμε ο αθλητισμός να είναι μια δικαιολογία για περισσότερα ποτάμια τσιμέντου στην πόλη. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», ανέφερε.

Η Βοστόνη απέσυρε την υποψηφιότητά της στη βάση οικονομικών ανησυχιών και οι κάτοικοι του Αμβούργου καταψήφισαν την υποψηφιότητα της πόλης σε δημοψήφισμα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.