του ακτιβιστή

Στα πλαίσια της σημερινής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης υπήρξε προγραμματισμένη ανακοίνωση από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βούλα Πατουλίδου σχετικά με το ΚΑΠΠΑ.
Στην τοποθέτησή της αφού ενημέρωσε για συνάντησή της με τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη με αντικείμενο της αξιοποίηση του παραμελημένου κτιριακού συγκροτήματος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έδειξε να είναι μάλλον ελλιπώς ενημερωμένη για την κυριότητα και τον σημερινό ιδιοκτήτη που έχει την χρήση του. Πρόθεσή της είναι να επιδιωχθεί το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού και του φορέα διαχείρισης ώστε να μπορέσει να παρέμβει η Περιφέρεια και να διανοίξει τον παραμελημένο δρόμο από το LIDL έως και την μαρίνα (ένα κομμάτι των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ) που παρουσιάζει την θλιβερή εικόνα της παραμέλησης και εγκατάλειψης.
Με αφορμή την αρχική εισήγηση της κας Αντιπεριφερειάρχου έγιναν διάφορες τοποθετήσεις που επιχείρησαν να διευκρινήσουν ώστε να αποκρυσταλλωθεί άποψη για την σημερινή πραγματικότητα.

Αφού έλαβα τον λόγο μετά από αίτημα της Περιφερειακής Συμβούλου κας Δέσποινας Χαραλαμπίδου (ως ενεργός πολίτης και μπλόγκερ) ενημέρωσα ότι η χρήση του ΚΑΠΠΑ έχει περιέλθει εδώ και μια διετία στον Δήμο Θερμαϊκού ο οποίος αφού ξεκαθάρισε πως αδυνατεί να το λειτουργήσει αποφάσισε να  δημοπρατήσει τις εγκαταστάσεις (εκτός του αμφιθεάτρου και ενός χώρου γραφείων) μαζί με όμορη περιβάλλουσα περιοχή συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων για χρονική διάρκεια 25 χρόνια. Και φυσικά ενημέρωσα για τις αντιδράσεις οργανώσεων πολιτών αλλά και δημοτικών παρατάξεων που είναι εντελώς αντίθετες  με την πρόθεση της διοίκησης να το δημοπρατήσει. Μάλιστα εξέφρασα και την προσωπική μου άποψη, που έρχεται σε αντίθεση και με συναγωνιστές μου γιατί θεωρώ πως εφόσον δεν υπάρχει η εκδοχή της λειτουργίας από τον Δήμο θα ήταν καλύτερη η παραχώρησή του σε ιδιώτη επενδυτή ώστε και έξοδα να γλιτώσει ο δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες, και έσοδα να προκύψουν, και να μην καταλήξει (υπαρκτός ο κίνδυνος) ως ένα ακόμη κουφάρι στην περιοχή μετά το κάμπινγκ, το ΑΚΤΙΟΝ και το ΠΙΚΠΑ αλλά και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν για τη νεολαία του τόπου. Και όλα τα παραπάνω εφόσον διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, για τα οποία έτσι κι αλλιώς δημιουργήθηκε και προβλεφθεί η ευνοϊκή τιμολογιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των δημοτών του Θερμαϊκού.
Εκτός κι αν μπορέσει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, όπως πρότεινε σε κατ' ιδίαν συζήτηση η κα Πατουλίδου, που θα προέκυπτε μετά από μια προγραμματική σύμβαση ενδεχόμενα Δήμου, Περιφέρειας καιΥπουργείου Αθλητισμού με την προϋπόθεση πως θα είχε την οικονομική και οργανωτική δυνατότητα λειτουργίας του σημαντικού αυτού πολυχώρου (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, μαρίνα, κοιτώνες, εστιατόριο κλπ) όπως και την ουσιαστική διασφάλιση του εγχειρήματος.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου και ο Αντιπρόεδρος 
της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Γάκης

Υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο από πλευράς Προέδρου της Επιτροπής κ. Μιχάλη Τζόλλα , αντιπροέδρου κ. Βασίλη Γάκη αλλά και άλλων συμβούλων που συνπρότειναν την κλήση σε επόμενη συνεδρίαση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη που θα ενημερώσει για το θέμα.

Σημαντική αντίσταση στην άποψη να δημοπρατηθεί και να καταλήξει σε χέρια ιδιώτη επενδυτή εξέφρασαν οι σύμβουλοι κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου και κ. Θόδωρος Ιγνατιάδης που τόνισαν ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα της κοινωνίας ώστε να εξυπηρετεί χωρίς κανένα τίμημα τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και όλων των πολιτών ώστε να έχουν ένα δημόσιο χώρο άθλησης.

Χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση, δηλώθηκε από τον Πρόεδρο πως το θέμα τώρα ανοίγει και αναμένεται ορισμός νέας συνεδρίασης με παρουσία και του Δημάρχου Θερμαϊκού.

Σχετικές αναρτήσεις:

6.9.11 Αφιέρωμα στο ΚΑΠΠΑ 2000: Κινδυνεύει η λειτουργία του; Ποιο ρόλο παίζει ο Δήμος Θερμαϊκού;

3.7.13 Αναλαμβάνει το ΚΑΠΠΑ ο Δήμος. Και μετά ;;;;

22.1.15 Στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού το ΚΑΠΠΑ - Ερωτήματα που προκύπτουν ...

13.2.17 Αραχνιάζει το ΚΑΠΠΑ - Πότε θα λειτουργήσει; Θα παραχωρηθεί η λειτουργία του σε επενδυτή;

23.2.17 Τα του καίσαρος τω καίσαρι ή αλλιώς τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΑΠΠΑ (Ηχητικό)

14.8.17ΚΑΠΠΑ και Ακρωτήρι : Σκέψεις και φωτογραφικό ρεπορτάζ

6.4.17  Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στη δημοπρασία του ΚΑΠΠΑ - Καταγγελία Λαϊκής Επιτροπής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.