Ήταν ένα μεγάλο φτύσιμο ενάντια στην εξοργιστική και καταδικαστέα εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Στην σφαγή χιλιάδων παιδιών. Στην συνεχιζόμενη επεκτατική πρακτική του σε βάρος των Παλαιστινίων και τη Νομική Στρατηγική των Ισραηλινών Εποικισμών.

Και αυτό έγινε στην καρδιά της μεγάλης συμμάχου του χώρας τις ΗΠΑ, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Harvard.
Το γεγονός:
Ο Ισραηλινός Γενικός Πρόξενος της Νέας Υόρκης (μέλος της ομάδας του πρέσβη) στις ΗΠΑ, ήρθε στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να δώσει διάλεξη στους φοιτητές για τον "δίκαιο αγώνα του Ισραήλ" και για το πώς ακόμη και μια ουδέτερη στάση στη σύγκρουση είναι "αντισημιτισμός", πόσο μάλλον η καταδίκη του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη.

Ακριβώς στην αρχή της ομιλίας, οι μαθητές σηκώθηκαν όρθιοι και αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη συμπόνιας για τα περισσότερα από 4. 000 παλαιστινιακά παιδιά που δολοφονήθηκαν βάναυσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι φοιτητές κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «Οι οικισμοί είναι έγκλημα πολέμου» καθώς έβγαιναν σιωπηλά από το δωμάτιο

Ο δε Ισραηλινός πρεσβευτής Ντάνι Νταγιάν αποκάλεσε τους διαδηλωτές «ένα μάτσο χαμένους» σε ένα tweet μετά τη διάλεξη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.